Christine Mielitz

  • Copyright Annemie Augustijns

    Christine Mielitz in Die Meistersinger von Nürnberg (Seizoen 2001-2002)

  • Copyright Annemie Augustijns

    Christine Mielitz in Die Meistersinger von Nürnberg (Seizoen 2001-2002)

  • Copyright Vlaamse Opera / Annemie Augustijns

    Christine Mielitz in Die Meistersinger von Nürnberg (Seizoen 2001-2002)

Biografie

Christine Mielitz studeerde aan de Hochschule für Musik Hans Eisler in Berlijn en ging daarna werken bij Harry Kupfer in Dresden. In 1980 debuteerde ze met "Il Trittico" aan de Staatoper te Dresden, waar ze in 1983 hoofd van de regie-afdeling werd. Zij zou tot 1989 in Dresden blijven.

Onder haar vele producties noteren we de succesvolle "Lohengrin" en "La Traviata". Haar gastproducties waren vrij vlug te zien in Zürich, München, Bonn en Toronto. Daarna was ze een tijdje werkzaam in het Staatstheater te Mannheim en in 1989 volgde ze Harry Kupfer naar de Komische Oper te Berlijn. Zij tekende er voor opmerkelijke regies van "Cardillac", "Die Schweigsame Frau", "Rienzi", "La Cenerentola"," Il Trittico", "Werther", "Rusalka", "Macbeth" en "Turandot". In de Volksoper te wenen kende ze van meetaf aan veel succes. Zij debuteerde er met de enscenering van "Lady Macbeth van Menzsk". Verder tekende zij er voor producties van "Nabucco","De zaak Makropoulos" en "De vurige engel". In 1998 ensceneerde zij er een succesrijke lezing van "Die Meistersinger von Nürnberg". Verder werkte zij in Hamburg ("Die Bassariden" - Henze), Bazel ("La Vestale" - Spontini), the Scottish Opera ( "De Jacobijn" - Dvorák) en de Weense Staatsopera. Christine Mielitz debuteerde er met "Peter Grimes". In 2003 zal zij naar de Weense Staatsopera terugkeren met een nieuwe productie van "Der Fliegende Holländer". In de zomer van 2001 regissert zij "Luisa Miller" voor de Wiener Klangbogen. Sinds het seizoen 1998-'99 is Christine Mielitz leider van het gezelschap van het Meinigen Theater. Zij werkt er aan een "Ring" die in april 2001 in première gaat.

Werkte in het verleden mee aan

  • "Die Meistersinger von Nürnberg" zou men in zekere zin een komischeuitgave van "Tannhäuser" kunnen noemen. Zo zijn de meesterzangers methun wedstrijden even de kleingeestige...