Frank Büssing

  • Copyright Annemie Augustijns

    Frank Büssing in Die Entführung aus dem Serail (Seizoen 2001-2002)

Biografie

De Duitse acteur Frank Büsing studeerde aan de Otto-Falckenberg-Schule te München. Hij werkte bij een aantal vooraanstaande Duitse theatergezelschappen zoals het Schauspielhaus te Wenen, het Düsseldorfer Schauspielhaus, het Staatstheater Kassel, het Schauspielhaus van Bonn, het Freiburger Theater, het Schauspielhaus Zürich, het Theater Oberhausen en de Bühnen der Stadt Köln.

Hij werkte er met verschillende belangrijke regisseurs zoals Uwe-Eric Laufenberg, Andras Fricsay Kali Son, Siegfried Bühr en Friderike Vielstich. Hij was er onder meer te zien als Ferdinand/"Kabale und Liebe", Mortimer/"Maria Stuart", Leicester/"Maria Stuart", Vojincev/"Platonov" en als Friedrich Wetter, Graf vom Strahl/"Kätchen von Heilbronn". Frank Büsing is ook geregeld op televisie te zien in televisiereeksen zoals Tatort, Treffer en Derrick. Hij trad ook op in de televisiefilm "Das verlorene Gesicht" van ZDF.

Werkte in het verleden mee aan

  • "Die Entführung aus dem Serail" is Mozarts ambitieuze bijdrage tot hetSingspiel dat keizer Jozef II in Wenen promootte. De volkse toon en hetexotisme van...