Leigh Melrose

Biografie

De Bariton Leigh Melrose is afgestudeerd aan het St John's College Cambridge en de Royal Academy of Music. Hij zong over de hele wereld waaronder Demetrius/A Midsummer Night’s Dream in De Munt, Escamillo/Carmen in de Royal Albert Hall en met CBSO/Sakari Oramo, Figaro/Il Barbiere di Siviglia in de New York City Opera, Silvio/I Pagliacci voor de Welsh National Opera, Britten's Death in Venice in het Liceu in Barcelona, Papageno/Die Zauberflöte en Marcello/La Bohème voor Opera Zuid, Sid/Albert Herring op de Salzburger Landestheater en voor de Opera Comique en de Opera de Rouen de titelrol in Jevgeni Onegin en Papageno/Die Zauberflöte, Il Conte/Le Nozze di Figaro, Rodolfo in Leoncavallo's La Bohème en  Junius/The Rape of Lucretia voor de English National Opera.
Tot zijn engagementen voor het seizoen ‘09-‘10 behoren Ned Keane/Peter Grimes in de Vlaamse opera en Opera Oviedo, Papageno/Die Zauberflöte voor Seattle Opera, Zweiter Handwerkbursch/Wozzeck met het Philharmonia Orchestra en Esa-Pekka Salonen in Londen en Parijs, de wereldpremière van Johannes Kalitzke's Die Besessenen bij Theater an der Wien, concerten met het Royal Liverpool Philharmonic en Vassily Petrenko, The Hebrides Ensemble en het Orquesta de Cadeques.

Werkte in het verleden mee aan

  • Een vissersdorp aan de woeste Engelse kust. Het leven is er hard, de vissers doen hun werk op de onstuimige zee, wonen in schamele...