Maartje de Lint

  • Copyright Annemie Augustijns

    Maartje de Lint in La Traviata (Seizoen 2002-2003)

Biografie

De Nederlandse mezzosopraan Maartje de Lint studeerde bij Cora Canne Meijer aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Momenteel studeert zij bij de bariton David Pittman-Jennings te Parijs.

Ze begon haar carriere in het laatste jaar van haar studie toen zij daar de rol van Arsamene, Xerxes, vertolkte. Na haar studieperiode was zij twee jaar verbonden aan Het Internationaal Operacentrum te Amsterdam. Zij was in verschillende rollen op het operapodium te zien, waaronder als Elise in "Francois Guyon" (Kees Olthuis), Stefano in "Romeo et Juliette" (Gounod), Orfeo in "Orfeo ed Euridice" (Gluck), Orlowsky in "Die Fledermaus" (Strauss), Dorabella in Mozart’s "Cosi fan tutte" en als Lehrbube zong zij in "Die Meistersinger von Nürnberg" (Wagner) bij De Nederlandse Opera. In de zomer van ’97 en ‘98 maakte zij als ‘Fellow in Voice’ deel uit van het Tanglewood Music Festival in Massachusetts, Amerika. Daar zong zij o.a. "Six poems of Marina Tvetayeva" (Shostakovitsch) o.l.v. Reinbert de Leeuw en o.l.v. Seiji Osawa in "Songfest" van Leonard Bernstein. Momenteel is zij te horen als Hemone in "Antigona" (Treatta) in een regie van Gerardjan Rijnders en het muziektheaterproject "Chinese Whispers" door Artery o.l.v. Henk Schut.

Werkte in het verleden mee aan

  • "La Traviata" is behalve het laatste luik van Giuseppe Verdi'szogenaamde 'trilogia popolare' (samen met "Rigoletto" en "IlTrovatore") het sluitstuk van wat men de 'persoonlijke...