Michel Tilkin

  • Copyright Annemie Augustijns

    Michel Tilkin in Die Lustige Witwe (Seizoen 2005-2006)

Biografie

Geïnspireerd door samenwerking met topdirigenten bij het Rotterdams Filharmonisch, besluit Michel Tilkin zijn carrière als solist en orkestmuzikant af te sluiten en zich te concentreren op orkestdirectie. Een eerste hoogtepunt in zijn carrière als dirigent bereikt hij tijdens zijn tournee met het internationale jeugdorkest Jeunesses Musicales in Duitsland. Dit wekte interesse en hij kreeg de kans dirigenten als Kurt Masur, Juri Teirkanov, Neville Marriner, Yakov Kreisberg, Armin Jordan, Jeffrey Tate en Philippe Herreweghe te assisteren.

Een tijdje later startte een intensieve samenwerking met het Nationaal Orkest van België, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Vlaams Omroeporkest, het Symfonieorkest van Vlaanderen en de Beethoven Academie. Ook in het buitenland oogstte hij aanzienlijke successen onder meer met het Symfonisch Orkest van Kristiansand, het Limburgs en Branbants Orkest (NL) en het Nationaal Orkest van Letland. Zijn interesse en bekwaamheid om met jongeren te werken, maakt dat hij steeds ingaat op uitnodigingen van diverse grote internationale jeugdorkesten. Ook opera dirigeren staat sinds kort op zijn agenda. Hij leidde reeds een productie van de studio van De Munt. Concrete toekomstplannen behelzen onder meer gastdirecties bij het Orkest van het Oosten, het Gelders Orkest, het Limburgs Orkest en diverse Belgische en Duitse orkesten.

Werkte in het verleden mee aan

  • Wim Henderickx begeeft zich op het oorlogstoneel van de "Ilias".Achilleus mokt en wil niet aan de gevechten deelnemen; zelfs Odysseusen Aias kunnen hem niet...
  • Louis De Meesters intrigerende "radio-opera", die vrolijk 'hoge' aan 'lage' kunst koppelt, is binnenkort mee te maken in Antwerpen en Gent.
  • Met  Die Lustige Witwe  schreef de Oostenrijks-Hongaarse componist Franz Lehár dé succesoperette van de 20ste eeuw. Deze kaskraker, die in hetzelfde...