Peter Sidhom

Biografie

Peter Sidhom werd geboren in Egypte en heeft een Maltese-Italiaanse moeder en een Egyptische vader. Na zijn studie Modern Languages aan de universiteit van Londen, studeerde hij zang bij Hervey Alan en Josephine Veasey.

Peter Sidhom was reeds te horen bij vele toonaangevende internationale operahuizen waaronder het Royal Opera House Covent Garden als Schaunard/La Bohème, Monterone/Rigoletto, Capulet/Roméo et Juliette, Paolo/Simon Boccanegra; aan de Opera Bastille Parijs als Faninal/Der Rosenkavalier, Heerufer/Lohengrin; in De Munt als Michele/ll Tabarro en Gianni Schicci; Teatro Comunale Florence als Estoban/Der Zwerg; in de San Fransisco Opera als Alberich/Der Ring des Nibelungen; op het Glyndebourne Festival als Paolo/Simon Boccanegra; in het Theatre du Capitole Toulouse als Schaunard/La Bohème en Teramund/Lohengrin; in de Staatstheater Stuttgart als Scarpia/Tosca en in het Teatro Real de Madrid als Faninal/Der Rosenkavalier en in Teatro La Fenice als Mr. Flint/Billy Budd. Onlangs zong hij Alberich/Der Ring des Nibelungen voor de Opera National de Paris. Toekomstige plannen omvatten Scarpia/Tosca in Tours en Klingsor/Parsifal voor de Opéra de Nice.

Werkte in het verleden mee aan

  • Een vissersdorp aan de woeste Engelse kust. Het leven is er hard, de vissers doen hun werk op de onstuimige zee, wonen in schamele...