Petra Labitzke

  • Copyright Annemie Augustijns

    Petra Labitzke in Fidelio (Seizoen 2002-2003)

  • Copyright Annemie Augustijns

    Petra Labitzke in Fidelio (Seizoen 2002-2003)

  • Copyright Annemie Augustijns

    Petra Labitzke in Fidelio (Seizoen 2002-2003)

Biografie

Deze Duitse sopraan is in Stuttgart geboren. Zij studeerde aan de Staatlichen Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart. In 1995 was Petra Labitzke reeds te horen tijdens het internationaal operafestival ‘Kammeroper Schloss Rheinsberg’ waar ze de rol van Betty/"Falstaff" (Salieri) vertolkte.

Petra Labitzke debuteerde als vast ensemblelid van de Würzburger Oper in de rol van Susanna/"Le Nozze di Figaro" en was er later te horen in alle grote rollen van haar stemvak. Zij werd dan ook bekroond met de ‘Nachwuchsförderpreis für junge Künstler 1999’. Sedert het seizoen 1999-2000 is zij vast ensemblelid van de opera van Kassel. Zij was er onder meer te horen als Pamina/"Die Zauberflöte", Sophie/"Der Rosenkavalier" en als Ilia/"Idomeneo". Verder gasteerde Petra Labitzke in de operahuizen van Lübeck, Augsburg en Rostock. Petra Labitzke is ook een succesvolle concertzangeres. Zij is geregeld te horen tijdens de festivals: Europäischen Musikfest Stuttgart, Printemps des Arts Monte Carlo, Musique sacrée Nice en de Ludwigsburger Schlossfestspielen. Vanaf volgend seizoen is Petra Labitzke vast ensemblelid van de opera van Bern. Petra Labitzke was in de Vlaamse Opera reeds te horen in de rol van Pamina/"Die Zauberflöte".

Werkte in het verleden mee aan

  • "Met deze opera verdien ik de martelaarskroon", berichtte Beethovenover "Fidelio". Zo moeizaam als de weg naar de vrijheid is die dehoofdpersonages in de opera...