Scott Hendricks

  • Copyright Annemie Augustijns

    Scott Hendricks in Richard III (Seizoen 2004-2005)

  • Copyright Annemie Augustijns

    Scott Hendricks in Richard III (Seizoen 2004-2005)

  • Copyright Annemie Augustijns

    Scott Hendricks in Richard III (Seizoen 2004-2005)

Biografie

De Amerikaanse bariton Scott Hendricks studeerde met het Houston Grand Opera Young Artist Program. In 1999 ontving hij de Richard Tucker Foundation Career Grant.
In het seizoen 2000-'01 vervoegde hij het ensemble van de Keulse Opera waar hij tot dusver  rollen zong als Donner/Das Rheingold, Albert/Werther, Pantalone/L'Amour des Trois Oranges, Silvio/I Pagliacci, Dandini/La Cenerentola, Marcello/La Bohème en Germont/La Traviata. Sinds het seizoen 1997-'98 vinden we Scott Hendricks geregeld in Houston Grand Opera: Almaviva/Le Nozze, Sharpless/Madama Butterfly, Billy Budd, Carmen, La Traviata en Monteverdi's Orfeo. Aan datzelfde huis verleende hij ook zijn medewerking aan wereldcreaties: Prins Dimitry in Tod Machovers Resurrection en Friedrich Bhaer in Mark Adamo's Little Woman.
Het seizoen '98-'99 bracht zijn eerste New Yorkse recital met de steun van de Marylin Horne Foundation, zijn solodebuut met het Orchestra of St. Luke's en zijn operadebuut aan Chautauqua Opera als Falke/Die Fledermaus.
In het seizoen 2000-'01 maakte Scott Hendricks zijn debuut aan de Opera van Utah in de titelrol van Jevgenij Onegin.
Andere rollen op zijn repertoire zijn Don Alvaro/Il Viaggio a Reims, Ford/Falstaff, Slook en Don Parmenine in respectievelijk Rossini's La Cambiale di Matrimonio en L'Occasione fa' il ladro, de titelrollen in Gianni Schicchi en Don Giovanni, Der König/Die Kluge (Orff), Sam/Trouble in Tahiti (Bernstein), Junius/The Rape of Lucretia, Papageno/Die Zauberflöte en Messenger en Sentry/Antigone van Constantinides (wereldpremière).
Recent was Scott Hendricks te horen als Enrico/Lucia di Lammermoor, Germont/La Traviata in de Denver Opera Colorado; in Jevgenij Onegin en als Robert/Intermezzo in Santa Fe; de titelrol in Don Giovanni, Posa/Don Carlo en Malatesta/Don Pasquale in nieuwe producties in de Opera van Keulen; Ping/Turandot in San Diego; Captain/The Death of Klinghoffer met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en als Vladislav/Dalibor (Smetana)  op het Wiener Klangbogen Festival 2004. 
Toekomstige engagementen zijn Hogepriester/Alceste in de Opera van Stuttgart, de titelrol in Nixon in China (Adams) in de Denver Opera Colorado; Marcello/La Bohème en Silvio/I Pagliacci in San Diego; zijn roldebuut als Luna/Il Trovatore op de Bregenzer Festspiele 2005 en 2006; zijn debuut in de Opera van Washington in de Amerikaanse creatie van Sophie's Choice en Sharpless/Madama Butterfly.
Scott Hendricks startte het seizoen 2004-'05 met de rol in van Chucho in de wereldcreatie van Daniel Catans nieuwe opera Salsipuedes voor Houston Grand Opera. 
Scott Hendricks debuteert aan de Vlaamse Opera.

Werkte in het verleden mee aan

  • Richard III is vóór  Macbeth Shakespeare’s eerste portret vaneen politiek crimineel als tragische held. De misvormde koning Richardraakt gefascineerd door zijn eigen...