Timothy Simpson

  • Copyright Vlaamse Opera / Annemie Augustijns

Biografie

De Amerikaanse tenor Timothy Simpson genoot zijn muzikale opleiding aan de Western Kentucky University en aan de Eastman School of Music. Na zijn studies werd hij geëngageerd door de Operastudio van Chautauqua Opera in New York. Daarna was hij een jaar lang verbonen aan de Operastudio van de Opera van Zürich.
Timothy Simpson is vandaag voornamelijk te horen in Duitse operahuizen. Zo kreeg hij zijn eerste rol in 1988 door het Stadttheater van Bremerhaven. Andere engagementen volgden aan de Opera's van Osnabrück en Karlsruhe en aan het Schillertheater van Gelsenkirchen-Wuppertal.
Sinds het seizoen 2002-'03 is Timothy Simpson werkzaam aan de Opera van Bonn waar hij rollen zong als Don José, Gabriele Adorno/Simon Boccanegra, Erik/Der fliegende Holländer en Macduff/Macbeth.
Gastoptredens brachten Timothy Simpson intussen naar tal van andere  operahuizen. Zo was hij reeds aan de Opera's van Darmstadt, Dortmund, Kassel en Wiesbaden te horen.  Hij treedt ook geregeld op op de Eutiner Sommerfestspiele.
In Bonn was hij onlangs nog te horen als Macduff en in februari 2004 debuteerde hij in de titelrol van Les Contes d'Hoffmann.
Timothy Simpson maakt zijn debuut aan de Vlaamse Opera.

Werkte in het verleden mee aan

  • Richard III is vóór  Macbeth Shakespeare’s eerste portret vaneen politiek crimineel als tragische held. De misvormde koning Richardraakt gefascineerd door zijn eigen...