Zofia Cieszynska

Biografie

De Nederlandse sopraan Zofia Cieszynska werd geboren (1987) in Den Haag, Nederland. Zij genoot bij het productiehuis Muziektheater Transparant van haar eerste solistische ervaring in The Fairy Queen van H. Purcell. In 2005 haalde ze de tweede prijs voor Zang op de gerenommeerde nationale wedstrijd voor muziek en woord, Axion Classics in Brussel.  Datzelfde jaar startte ze haar studie voor zang aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen, bij Stephanie Friede en Eva Oltivanyi. Zij volgt er liedklas bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck, en operaklas bij Guy Joosten. Met onderscheiding behaalde ze haar Bachelor-diploma. Momenteel vervolledigt ze haar Master. Zofia nam deel aan verschillende masterclasses, bij o.a. John Norris, Carol Yahr, Vallérie Guillorit, Rosemary Joshua en Muriel Corradini.

Als koorzangeres kon zij al talloze keren op grote podia ervaringen opdoen. Zij nam deel aan de Beethoven Happening met de Kooracademie, onder leiding van Philip Herreweghe, en is sinds 2008 zanger van het extra koor van de Vlaamse Opera. Als solist vertolkte ze 2nd Harlot in een geënsceneerde versie van Solomon van G.F. Händel onder leiding van Andrew Wise in het Koninklijk Vlaams Conservatorium, en in 2009 was ze te zien als Shadow Sister op de Europese première van Little Women van Mark Adamo, onder leiding van J. David Jackson tijdens het Intermezzofestival in Brugge. Dit seizoen is Zofia ook te zien op verschillende Vlaamse podia in de wereldcreatie van Axelle Kennes, Orphelie in de Bovenkamer, een opera voor kinderen.

Werkte in het verleden mee aan

  • Leif (18) reageert koel en ontkennend op het bericht van de dood van Helena(19), zijn grote liefde. De boodschapper van het slechte nieuws krijgt...