Wanneer kopen?

Start losse kaartverkoop

Wie al een abonnement heeft, houdt best de volgende data in de gaten:

  • uw abonnement vernieuwen of wijzigen kan van 25 april tot 18 mei
  • een nieuw abonnement aanvragen kan vanaf 1 juni

Abonnementen vernieuwen, wijzigen of aanvragen kan zowel via het bespreekbureau als online.

Abonnementen krijgen voorrang op de losse kaartverkoop. De kaartverkoop gaat van start op deze data:

  • za 6 jul 11.00 u (online): alle jeugdvoorstellingen van Explorer
  • vr 16 aug 11.00 u (bespreekbureau): alle jeugdvoorstellingen van Explorer
  • za 24 aug 11.00 u: opera (1e helft seizoen 13-14), concerten, balletvoorstellingen, PLUS-activiteiten
  • za 30 nov 11.00 u: opera (2e helft seizoen13-14)

Voorrang voor groepen

(School)groepen van 15 personen of meer krijgen voorrang bij het bestellen: zij kunnen al terecht aan het bespreekbureau voor alle titels vanaf vrijdag 16 augustus. Bovendien geniet je een korting van 10% (enkel op opera's). Neem contact op met het bespreekbureau voor een reservering.

Wat als?

Uitverkocht?

Het is zeker niet zo dat alle voorstellingen binnen een dag zijn uitverkocht en zelfs als een voorstelling op papier wel is uitverkocht, betekent dat nog niet dat u de voorstelling moet missen? Laat je naam en telefoonnummer noteren bij het bespreekbureau en je wordt gecontacteerd bij eventuele annuleringen. Ook de dag van een voorstelling komen er nog vaak tickets vrij. Het loont dikwijls de moeite om vanaf een uurtje voor aanvang naar het bespreekbureau te komen. We kunnen niets verzekeren, maar het is zeker het proberen waard!

Kaart verloren of vergeten?

Je kan steeds, uiterlijk tot een kwartier voor de voorstelling, in onze bespreekbureaus terecht voor een duplicaat. Wij rekenen hiervoor € 2 aan.

Terugbetalen of ruilen?

Kaarten worden niet terugbetaald, tenzij in het geval van annulering van de voorstelling. Ook als de voorstelling na het eerste bedrijf wordt onderbroken, worden tickets niet terugbetaald. Abonnees hebben wel het recht om 1 keer per seizoen hun kaarten te ruilen.

Opera cadeau doen?

Een operavoorstelling is een ideaal geschenk. Je kan bij ons een geschenkbon aankopen, waarbij je de prijs zelf bepaalt. De bon blijft 2 jaar geldig, indien de som niet ineens wordt opgemaakt krijgt de ontvanger een tegoedbon voor het resterende bedrag die opnieuw 2 jaar geldig is. Geschenkbonnen van € 25, € 50 of € 100 kan je online kopen of voor een zelf te bepalen bedrag in het bespreekbureau.