Wintersprookjes

Verhalen vertellen of ze beluisteren: wat is er leuker dan dat bij het knetterende januari-haardvuur? Vuur hebben we niet, maar in muzikale verhalen vertellen is de opera al honderden jaren gespecialiseerd. In deze eerste editie van Wintersprookjes bundelen we een aantal hoogtepunten van ons jeugdprogramma in de cultureel luwe januarimaand.

Grietje de heks (8+)

Prikkelend muziektheater dat grote vragen stelt en verrassende antwoorden wil geven. In een woud ergens op de grens tussen opera en musical zingen Grietje, Heks en Hans zich een hoogst originele weg doorheen hun eigen sprookje, op zoek naar het zo ongrijpbare lang en gelukkig.

za 11 jan - 14 u, zo 12 jan - 14 u / Vlaamse Opera Antwerpen
za 25 jan - 14 u, zo 26 jan - 14 u / Vlaamse Opera Gent

Lees meer

Koningin van de Nacht (8+)

De blinde Koningin van de nacht, in de gedaante van stemkunstenares Greetje Bijma, wordt omringd door haar kroost. De kinderen uit het Kinderkoor van de Vlaamse Opera fladderen om haar heen in deze familievoorstelling gebaseerd op Mozarts Die Zauberflöte.

vr 31 jan - 19 u, za 1 feb - 15 u / Vlaamse Opera Gent

Lees meer

Als je slaapt (3+)

Soms kan je niet slapen. Je knuffel houdt je wakker, of het is te donker, of je hoort een raar geluid... Dan helpt het om te zingen. Dat doen we in deze voorstelling, waarin de mooiste slaapliedjes uit de opera vertaald worden voor de allerkleinsten.

zo 5 jan - 11 u & 14 u / Vlaamse Opera Gent
za 18 jan - 11 u & 14 u / Vlaamse Opera Antwerpen

Lees meer

Historisch kinderbal (6+)

Voetjes van de vloer! Dans op klassieke muziek in je mooiste prinsessenjurk of stoerste ridderpak.

za 18 jan - 18 u / Vlaamse Opera Antwerpen
zo 19 jan - 11 u / Vlaamse Opera Gent

Lees meer

Prinses Turandot (4+)

De mooie prinses Turandot speelt een griezelig spel: elke prins die met haar wil trouwen, moet eerst drie raadsels oplossen. Anders verliest hij zijn hoofd. Een oud Perzisch verhaal met muziek van Lully, Mozart en Wagner, een vertelster, twee operazangers en een muzikale duivel-doet-al.

wo 22 jan - 15 u & 17 u / Vlaamse Opera Antwerpen

Lees meer