Het operagebouw

Een verhaal op zich

Wie de opera binnenloopt, krijgt meteen een bijzonder gevoel. De imposante gebouwen met hun oude decoraties en statige trappen en zuilen maken dat je je meteen in andere tijden waant: die van rode lopers en weelderige luxe. Een voorstellling bezoeken in deze unieke setting geeft je operabezoek net dat ietsje meer.

De operagebouwen zijn echter niet alleen de locaties waar voorstellingen opgevoerd worden, maar ze vertellen ook een verhaal op zich. Hoewel ze al oud zijn, hebben ze niet altijd bestaan, en beide locaties kregen inmiddels ook een grondige restauratie. In tien weetjes krijg je een snelcursus in de geschiedenis van de Vlaamse Opera in Antwerpen en Gent.

Lees meer

Kom meer te weten over de opera

Meer weten? Kom gerust langs tijdens onze maandelijkse rondleidingen of vraag een rondleiding aan op maat. In onze bespreekbureaus zijn je bovendien boeken te koop over de gebouwen zelf. Vraag er zeker naar bij je volgende bezoek. Wil je meer te weten komen over de Vlaamse Opera als organisatie, ontdek onze ‘achter de schermen’ sectie.

Zaalverhuur

Op zoek naar een originele en inspirerende locatie voor uw evenement? Zowel in Antwerpen als in Gent kunnen zalen gehuurd worden. De theaterzaal is ideaal voor voorstellingen of gastsprekers, terwijl de foyers en balzalen uitermate geschikt zijn voor feesten, recepties, diners of andere evenementen. Bekijk de uitgebreide mogelijkheden.