Eten, drinken & hotel

Naar de opera: méér dan gewoon een voorstelling

Je kan gewoon naar de opera komen door even langs het bespreekbureau te lopen voor een last-minutekaartje. Je kan van je operabezoek natuurlijk ook een ontspannend uitstapje maken. De Vlaamse Opera heeft een aantal partners waarmee we nauw samenwerken, maar je hoeft zeker niet onze suggesties te volgen. Ontdek wat Antwerpen en Gent te bieden hebben en geniet vooral van de ervaring van een operabezoek!

Eten en drinken

Bij voorstellingen zijn onze foyers geopend, waar je een glas en een kleine versnapering kan vinden. Vooraf, tijdens de pauze en tot een uur na de voorstelling kan je er terecht. In Antwerpen zijn er twee foyers: één op de eerste verdieping, ter hoogte van het 1e balkon, en een tweede op het niveau van het 1e amfitheater. Wie het graag rustig heeft tijdens de pauze, raden we aan om de trap te nemen naar foyer 2.

Voor een meer uitgebreide maaltijd kan je vooraf en tot één uur na de voorstelling ook altijd terecht bij Brasserie Gustav (Antwerpen) en Cafe Theatre (Gent).

Antwerpen

Brasserie Gustav is gelegen om de hoek van de opera in Antwerpen en serveert ontbijt, lunch en smakelijke avondmaaltijden. Reserveren kan telefonisch: 03 225 55 28.

Nieuw: operamenu na de voorstelling

Vanaf nu kan je na de voorstelling in Antwerpen genieten van een speciaal operamenu in Brasserie Gustav. Het menu kost steeds € 24,50 en bestaat uit een hoofdgerecht en voor- of nagerecht. Per productie zal het menu veranderen.

Je kan het menu reserveren tot 2 dagen voor de voorstelling. Dat kan via het bespreekbureau van de Vlaamse Opera (niet rechtstreeks bij Brasserie Gustav). Je kan het menu ook online bestellen door het tarief "Regulier incl. operamenu Gustav achteraf" aan te duiden bij het aankopen van een ticket. Heb je al een ticket voor de voorstelling, dan kan je terecht bij het bespreekbureau.

Eens je gereserveerd hebt, kan je tot 45 min na de voorstelling terecht bij Brasserie Gustav om het menu te bestellen. De keuken sluit 's avonds om 23.45u.

Gent

Ook in Gent kan je voor en na de voorstelling terecht voor een drankje of heerlijke maaltijd. Café Theatre ligt recht tegenover het operagebouw. Reserveren kan via het nummer 09 265 05 50, of neem eens een kijkje op www.cafetheatre.be.

Hotel

Genieten van een operavoorstelling en even lekker weg van huis? Niet zo laat meer terug naar huis, maar blijven overnachten? Maak dan gebruik van de arrangementen bij één van onze hotelpartners. MZo geniet je extra van je operabezoek en kan je er een heerlijk weekendje weg van maken. De hotels zijn stuk voor stuk centraal gelegen in Antwerpen of Gent en op wandelafstand van de opera. Een ideale formule ook voor vrienden of familie die verder weg wonen.

In Antwerpen kan je verblijven in het viersterrenhotel Lindner Hotel & City Lounge, pal achter het Centraal Station. Heb je het liever iets eenvoudiger? Dan is Hotel Elzenveld, gelegen in hartje Antwerpen, een prima en karakteristiek alternatief. Het Sandton Grand Hotel Reylof is een stijlvol viersterren hotel in Gent dat in 2013 de Traveller's Choice Award van Tripadvisor won.

Hotelarrangementen

Opera Deluxe Arrangement

  • deluxe kamer + ontbijt
  • vip package in de kamer
  • voucher voor gratis drankje in de bar van het hotel
  • programmaboek van de operavoorstelling
  • seizoencd van de Vlaamse Opera
  • toegangsticket voor een operavoorstelling in de Vlaamse Opera met perfecte zichtbaarheid op de scène en de boventiteling
  • glaasje champagne tijdens de pauze

€ 179,50 p.p. op basis van een tweepersoonskamer (excl. city tax)
Aankomstdagen: data van operavoorstellingen van de Vlaamse Opera.
Reserveren via het hotel:

Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen
Lange Kievitstraat 125
2018 Antwerpen
reservations.antwerpen@lindnerhotels.be
+32 (0)3 227 77 00
www.lindnerhotels.be

Sandton Grand Hotel Reylof
Hoogstraat 36
9000 Gent
gent@sandton.eu
+32 (0)9 235 40 70
www.sandton.eu

Opera Charme Arrangement

  • kamer + ontbijt
  • toegangstickets voor een operavoorstelling in de Vlaamse Opera met goede zichtbaarheid op de scène en de boventiteling
  • voucher voor een programmaboek van de operavoorstelling

€ 117,50 p.p. op basis van een tweepersoonskamer
Aankomstdagen: data van operavoorstellingen van de Vlaamse Opera Antwerpen.
Arrangement enkel te boeken in Antwerpen.
Reserveren via het hotel:

Hotel Elzenveld
Lange Gasthuisstraat 45
2000 Antwerpen
fo@elzenveld.be
+32(0)3 202 77 70
www.elzenveld.be

Elders logeren

Logeren maak je uiteraard zo goedkoop of zo duur als je zelf wil. Er zijn nog vele andere mogelijkheden te vinden in beide steden:

Laat je vooral inspireren door beide kunststeden en wat voor moois ze nog te bieden hebben.