Naar de opera in groep

© Elien Vernackt © Elien Vernackt

In groep naar de opera

Op zoek naar een unieke activiteit voor je klas of vereniging? In de opera zijn er verschillende mogelijkheden; je kan bijvoorbeeld een voorstelling bezoeken als groep met een korting van 10% (op opera's en concerten)! Bovendien heb je als groep voorrang op de losse kaartkopers: neem contact op met het bespreekbureau vanaf halverwege augustus om van deze voorrang te genieten.

Reserveer tijdig je kaarten om zo min mogelijk verspreid te zitten over de zaal. Neem hiervoor contact op met het bespreekbureau. We kunnen helaas niet altijd garanderen dat de hele groep naast elkaar komt te zitten.

Groepsrondleidingen

Op ontdekkingstocht in de opera

Je wil met je vereniging, familie of bedrijf eens een ‘andere’ uitstap beleven? Voor groepen organiseren we rondleidingen op maat. Via een parcours langs indrukwekkende schilderingen, adembenemende hoogtes en verrassende hoekjes wisselen historische feiten en sappige anekdotes elkaar af. In een mum van tijd weet je alles over 400 jaar operageschiedenis, sociale codes en het reilen en zeilen achter de schermen van een operahuis. Een rondleiding is een perfecte eerste kennismaking met de opera.

Een uitstap op maat

Je kan je groepsbezoek uitbreiden met een lekker stuk taart en koffie, een smakelijke lunch of een feestelijk glas bubbels achteraf. Ook een combinatie met één van onze lunchconcerten behoort tot de mogelijkheden. Aan jou de keuze!

De rondleidingen op aanvraag zijn toegankelijk voor groepen van maximaal 20 personen per gids en duren ongeveer anderhalf uur. Gelieve er rekening mee te houden dat je aanvraag voor een groepsrondleiding moet passen in de planning van ons operahuis, die altijd veranderlijk is. De aanvraag is geen garantie dat de rondleiding ingepland wordt, maar je ontvangt van ons een bevestiging. Reserveer groepsrondleidingen dus tijdig om zeker te zijn van een goede datum.

Praktisch

Contacteer het bespreekbureau telefonisch op 070 22 02 02 of reserveer een groepsrondleiding via onze formulieren:

€ 100 per gids / max. 20 personen per gids

De zaterdagrondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers en vinden ongeveer één keer per maand plaats op zaterdag om 15.00u in Antwerpen en Gent. Je reserveert best van tevoren bij het bespreekbureau.

Sociale groepen

Drempelverlagende activiteiten organiseren wij voor kwetsbare groepen voor wie de financiële en sociale drempel vaak nog te hoog zijn om een voorstelling bij te wonen. Deze groepen kunnen deelnemen aan rondleidingen en operatrajecten aan een sociaal tarief.

Rondleiding

Tijdens een rondleiding door het operagebouw komen alle facetten van het operabedrijf aan bod. Voor sociale groepen worden er rondleidingen op maat georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Operatraject

Operatrajecten voor sociale groepen bestaan uit een voorbereidende bijeenkomst en een rondleiding. Deze introductie in de operawereld wordt afgesloten met het bijwonen van een voorstelling: de generale repetitie van een operaproductie. Neem contact met ons op voor het vastleggen van een operatraject.

Praktisch

Info & reservatie:
Josephine Schreibers / 09 268 10 67 / explorer@vlaamseopera.be

Scholen

Voor scholen zijn er speciale formules om vertrouwd te raken met de opera, op maat van elke leeftijdscategorie. Op de pagina’s voor scholen kan je alle informatie terugvinden met betrekking tot schoolvoorstellingen, operatrajecten, rondleidingen en meer educatieve projecten.