Naar de opera met de klas

Rondleidingen

Voor klassen organiseren we speciale rondleidingen in de operagebouwen van Antwerpen of Gent. Via een parcours langs indrukwekkende schilderingen, adembenemende hoogtes en verrassende hoekjes wisselen historische feiten en sappige anekdotes elkaar af. In een mum van tijd weet je alles over 400 jaar operageschiedenis, sociale codes en het reilen en zeilen achter de schermen van een operahuis. Een rondleiding is een perfecte eerste kennismaking met de opera.

Voor elke leeftijdsgroep, vanaf 5 jaar. We voorzien steeds een rondleiding op maat. De rondleidingen bieden wij aan het reguliere onderwijs maar ook aan alle andere onderwijsvormen en/of kansengroepen aan.

Praktisch

€3 p.p. (1 gratis begeleider per 15 personen) / max 25 personen per gids

Rondleidingen worden gegeven op vaste dagen en enkel op afspraak. Een operahuis is een productiehuis in werking, wij kunnen niet garanderen dat alles toegankelijk zal zijn tijdens een rondleiding.

Info & reservatie: explorer@vlaamseopera.be / 070 22 02 02

Schoolvoorstellingen

Nog leuker dan een rondleiding is om samen met de klas naar een voorstelling te komen in de opera. Je kan met je klas naar een avondvoorstelling komen van een echte opera via de operatrajecten, maar we bieden ook voorstellingen voor een jong publiek aan tijdens de schooltijd.

Voor het kleuter- en basisonderwijs staan er verschillende schoolvoorstellingen op het menu:

Leerlingen van het secundaire onderwijs kunnen al naar een echte operavoorstellingen komen! Bespreek de mogelijkheden via de operatrajecten voor een voorstel op maat.

Praktisch

Tickets schoolvoorstellingen: € 5 p.p.

Info & reservatie: explorer@vlaamseopera.be / 070 22 02 02

Operatrajecten

Naar een operavoorstelling in drie stappen

We beloven je een avond vol opzwepende muziek, hoge noten, passie en romantiek. Met de nodige pump and circumstance? Dat laten we aan jullie over.

Een operatraject bestaat uit verschillende ontmoetingen. Eerst en vooral kan je kennismaken met de werking van een operahuis via een rondleiding. Ook komen wij graag bij jou in de klas langs om uitleg te geven over de voorstelling die jullie gaan bijwonen. Tot slot bevat het pakket een kaart voor een heuse avondvoorstelling.

Operatrajecten bieden wij aan het reguliere onderwijs maar ook aan alle andere onderwijsvormen en/of kansengroepen aan.

De operatrajecten worden georganiseerd rond bepaalde operatitels op specifieke data.

Operavoorstelling Opera Antwerpen Opera Gent
Tristan und Isolde wo 2 okt 18.30 u wo 23 okt 18.30 u
Tosca do 7 nov 20.00 u di 26 nov 20.00 u
Der Rosenkavalier do 26 dec 19.00 u di 14 jan 19.00 u
Otello wo 12 feb 20.00 u zo 9 mrt 20.00 u
Lady Macbeth from the district Mtsensk wo 26 mrt 20.00 u /
De burcht van hertog Blauwbaard/Winterreise di 6 of do 8 mei 20.00 di 15 mei 20.00 u
Don Giovanni / di 24 jun 20.00 u

Praktisch

€ 20 p.p. (1 gratis begeleider per 15 personen) / max 25 personen per begeleider

Info & reservatie: explorer@vlaamseopera.be / 070 22 02 02

Schoolprojecten

Naast de operatrajecten, waarin we samenwerken met scholen voor een korte periode, zijn er ook scholen die een langduriger project uitwerken in samenwerking met de Vlaamse Opera en andere partners, zoals Jeugd en Muziek. Elk seizoen zijn er scholen die een heus koor op touw zetten om te straten mee onveilig te maken of hun eigen versie modelleren van één van de opera’s die dit seizoen geprogrammeerd staan:

Zin om met jouw klas ook een paar maanden aan de slag te gaan rond opera? Contacteer onze educatieve dienst: 09 268 10 67 / explorer@vlaamseopera.be