Met kinderen

© Nic Coryn © Nic Coryn

Familievoorstellingen

Met kinderen naar de opera? Het kan! We hebben het dan niet over een drie uur durende voorstelling in een andere taal uit te zitten, maar speciaal voor de kleinsten hebben we onze eigen kinderproducties. Bijna maandelijks spelen we hetzij in Antwerpen, hetzij in Gent een toffe kinderproductie waarbij de kinderen vaak ook zélf actief mogen deelnemen. Hou onze kalender in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief om ervan op de hoogte te blijven.

Tijdens seizoen 2013-2014 hebben we opnieuw verschillende kindervoorstellingen in petto! Januari staat bovendien volledig in het teken van de jeugd: dan organiseren we een heuse kindermaand onder de noemer "Wintersprookjes". Deze voorstellingen zijn allemaal te zien in januari:

In november gooien we jaarlijks de deuren van onze operagebouwen open met activiteiten de hele dag door

  • Oorsmeer (4+): avontuurlijk muziekfestival voor kinderen vanaf 4 jaar (Gent)
  • Kunstendag voor Kinderen (4+): kinderen baas in de hele stad, en dus ook in de opera (Antwerpen)

Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn opera’s toch ook al aan te raden. We maken zelf steeds een selectie van de voorstellingen die toegankelijk zijn voor jongeren. In onze kalender kan je ze steeds terugvinden via de 12+ tag.

Schoolvoorstellingen

Kinderen kunnen ook in klasverband de opera een bezoekje brengen. Zowel kinder- en jeugdvoorstellingen, rondleidingen, op maat gemaakte operatrajecten of heuse schoolprojecten in samenwerking met de opera behoren tot de mogelijkheden. Onze pagina voor scholen wijst je de weg in ons ruime aanbod.