"Archislechteriken en superbitches" *** / De Standaard

Geplaatst op 23 okt 2012

"Archislechteriken en superbitches" *** / De Standaard

“Ondanks de lange zit (van 19 tot 23.30 uur) en de massa da-capo-aria’s verveelden we ons geen seconde zondagavond. De Franse regisseuse Mariame Clément en haar vaste vormgeefster Julia Hansen (...) hadden Händels Agrippina naar een moderne context vertaald. Een goede zet.”

“Terwijl veel moderne make-overs van barokopera gratuit en gecontesteerd zijn, is de transfer van het 18de-eeuwse Venetië naar Dynasty en Dallas zo meesterlijk geslaagd dat het een inspanning vergt om je te realiseren dat je naar materiaal zit te kijken dat geen 20 maar 300 jaar – in feite zelfs twee millennia – oud is.”

“De mobiele sitcomdecors en de situaties zijn uiterst herkenbaar en omdat de lange aria’s met schitterende vondsten scherp gehouden worden, krijgt de voorstelling een nauwelijks te stuiten vaart.”

“De Zweedse mezzo Ann Hallenberg is zowel vocaal als dramatisch een indrukwekkend veelzijdige Agrippina, die naast listig, opportunistisch en machiavellistisch, ook fragiel en onzeker kan zijn. Haar landgenote Kristina Hammarström zet een geloofwaardig androgyne Ottone neer, het enige ongecorrumpeerde personage in het stuk, dat voor die goedheid boet met een zeker gebrek aan ruggengraat.”

- De Standaard, 23 oktober 2012

Stef Grondelaers (De Standaard) http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121022_00344370

Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

“Een opmerkelijk - en in opera tamelijk zeldzaam - evenwicht tussen genoeglijk entertainment, intelligente interpretatie en onopdringerige moraal, die Haendel zelf zeker zou geapprecieerd hebben.”

Lees meer

“In de gedaante van barokspecialist Paul McCreesh vond de Vlaamse Opera een fantastische dirigent, die de meer dan drie eeuwen oude muziek fris en monter laat klinken. (...) Hallenberg zelf overheerst vanaf de eerste minuut en maakt deze hele opera in haar eentje al de moeite waard: niet alleen met haar geweldige volume, maar ook als superieure actrice.”

Lees meer

Cobra.be sprak met hoofdrolspeelster Ann Hallenberg en dirigent Paul McCreesh ging op zijn beurt langs bij Babel op Klara.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • De meedogenloze en machtsgeile Agrippina is vastbesloten haar zoon Nero op de troon te zetten, dit ten koste van regerende keizer Claudio. De liefde...