"Classic ‘soap opera’!" **** / Cutting Edge

Geplaatst op 22 okt 2012

"Classic ‘soap opera’!" **** / Cutting Edge

“De verwijzing naar de wereld van de televisiefilm wordt overigens extra geaccentueerd door het split screen boven het podium, waarmee Clément haar scène extra kleur geeft. De dynamiek die in een lange Barokopera dreigt zoek te raken door ettelijke herhalingen of wel erg voorspelbare plotwendingen, blijft op die manier visueel aanwezig. De videoprojecties zijn echter nooit opdringerig: Clément legt het zwaartepunt bij haar uitstekend acterende cast, die er unaniem in slaagt gênante situaties uit de plot als hilarisch uit te spelen.”

“Cléments lichtvoetige aanpak maakt kritiek op het sentiment of het enigszins amorele slot overbodig – de regisseuse zet de finale overigens erg vermakelijk naar haar hand met een bloederige epiloog.”

“In de gedaante van barokspecialist Paul McCreesh vond de Vlaamse Opera een fantastische dirigent, die de meer dan drie eeuwen oude muziek fris en monter laat klinken. Zowel de continuo-sectie als het orkest ademen puur enthousiasme en hun wervelende partijen doen de eenvoudige maar erg doeltreffende effecten en melodieën van de meester alle eer aan. (...) Hallenberg zelf overheerst vanaf de eerste minuut en maakt deze hele opera in haar eentje al de moeite waard: niet alleen met haar geweldige volume, maar ook als superieure actrice.”

- Cutting Edge, 22 oktober 2012.

Jan-Jakob Delanoye (Cutting Edge) http://www.cuttingedge.be/podiumexpo/agrippina-0

Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

“Een opmerkelijk - en in opera tamelijk zeldzaam - evenwicht tussen genoeglijk entertainment, intelligente interpretatie en onopdringerige moraal, die Haendel zelf zeker zou geapprecieerd hebben.”

Lees meer

“De transfer van het 18de-eeuwse Venetië naar Dynasty en Dallas is zo meesterlijk geslaagd dat het een inspanning vergt om je te realiseren dat je naar materiaal zit te kijken dat geen 20 maar 300 jaar – in feite zelfs twee millennia – oud is.”

Lees meer

Cobra.be sprak met hoofdrolspeelster Ann Hallenberg en dirigent Paul McCreesh ging op zijn beurt langs bij Babel op Klara.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • De meedogenloze en machtsgeile Agrippina is vastbesloten haar zoon Nero op de troon te zetten, dit ten koste van regerende keizer Claudio. De liefde...