Dvd Giasone vanaf nu verkrijgbaar

Geplaatst op 26 mrt 2012

Dvd Giasone vanaf nu verkrijgbaar

Unieke barokopera uitgebracht op dvd

Na het vorig jaar uitgebrachte Samson et Dalila is nu ook Il Giasone verkrijgbaar op dvd. Dit onbekende maar “ten onrechte vergeten meesterwerk” (Knack) was tijdens seizoen 2009-2010 te zien in de Vlaamse Opera.

De regie lag in handen van Mariame Clément, die recent opnieuw scoorde met een bijzonder gesmaakte Il viaggio a Reims (2011-2012). Barokspecialist Federico Maria Sardelli (Il ritorno d'Ulisse in patria, 2010-2011) leidde het orkest van de Vlaamse Opera, voor de gelegenheid aangevuld met barokinstrumenten.

Verkrijgbaar aan het bespreekbureau

De dvd, opgenomen in de Vlaamse Opera in Antwerpen en uitgebracht door Dynamic, is vanaf nu te verkrijgen aan de bespreekbureaus in Antwerpen en Gent voor slechts €25. Ook een cd-opname is er te koop aan €23.

Persreacties

“Drie uur zuiver entertainment (...) één van de grappigste producties van het voorbije operaseizoen” - Cutting Edge 

“In zijn tijd was Giasone dan ook een hit, één van de populairste van zijn tijd” - Knack

Genomineerd door vakblad Opernwelt voor beste decor (2010).


Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

Onze bejubelde versie van Samson et Dalila gemist? Geen probleem, want vanaf begin april komt het geactualiseerde Bijbelse verhaal uit op dvd.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Zelfs voor een antieke held zijn twee schrandere vrouwen er één te veel. Giasone – Jason –, de aanvoerder van de Argonauten, die erop...