“Hartverscheurend in al zijn facetten” | Cutting Edge

Geplaatst op 12 feb 2011

“Hartverscheurend in al zijn facetten” | Cutting Edge

“De huidige versie, waarvoor dirigent Dmitri Jurowski, regisseur Joachim Schlömer en dramaturg Xavier Zuber rond de tafel gingen zitten, raast dankzij een snedige en gewaagde herwerking in ijl tempo over de luisteraar heen, met vooral in het eerste deel amper ruimtes tot ademen. De sublieme muziek, die het orkest van de Vlaamse Opera overigens met groot raffinement uitvoert, en de pittige regie culmineren in een spektakelstuk dat vanaf de eerste minuut bij de keel grijpt.”

“Met de schitterende solisten die in deze productie werden gecast, klinken ‘Il est doux, il est bon' (Carmen Giannattasio in een uitgepuurde Salomé-vertolking) of ‘Ne me refuse pas' (Julia Gertseva als krachtige Hérodiade-vertolkster) even goed als in concertante uitvoeringen door operadiva's. Bovendien laat de gehele cast uitstekende acteerprestaties optekenen, wat de dramatiek ook naast het louter muzikale plan ten goede komt.”

“Met een zeer interessante en esthetische mise-en-scène en een overtuigende verklanking van Massenets muziek, is ‘Hérodiade' alvast de beste productie van het huidige Vlaamse Opera-seizoen. Ogen openhouden voor wat nog komen moet, kortom!”


Gerelateerde producties

  • Jeruzalem, 35 na Christus, bezet door de Romeinen. De door hen aangestelde koning Herodes Antipas neemt het niet zo nauw met de zeden. Haat...