Kick-off DivoDiva-project

Geplaatst op 10 jan 2013

Kick-off DivoDiva-project

Deze week is de kick-off gegeven voor het DivoDiva-project, een muzikaal project dat generaties overstijgt. Aan dit project nemen enerzijds jongeren deel van Atheneum De Wingerd in Gent, en anderzijds de dementerende en palliatieve residenten van Home Claire.

Met dit project wil de educatieve dienst van de Vlaamse Opera verder gaan dan louter muziekeducatie. Jongeren van 13 à 14 jaar zullen bovendien geïntroduceerd worden in de wereld van de zorgsector. Zij krijgen naast workshops die gericht zijn op de muzische aspecten (zang, drama, dans) ook initiaties in de zorgverlening met een specifieke focus op dementie en omgaan met dementerende bejaarden.

Het uiteindelijke resultaat: een voorstelling met, voor en door de jongeren en de bewoners van Home Claire. Deze voorstelling gaat door op vrijdag 8 februari om 18u30 in Home Claire.


Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

Op vrijdag 8 februari presenteerden de leerlingen van De Wingerd het eerste resultaat van hun project rond de dementerende residenten van Home Claire. Ze vertolkten een concert met een gemixt repertoire, met als doel het geheugen van de residenten stimuleren door middel van muziek.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Het DivoDivaproject is een intergenerationeel project tussen enerzijds jongeren van Atheneum De Wingerd (leeftijd 13 à 14 jaar) en Home...