Kinderkoor op Canvas Klassiek

Geplaatst op 1 nov 2012

Kinderkoor op Canvas Klassiek

Op 11 november is het Kinderkoor van de Vlaamse Opera te zien op Canvas in een uitzending van Benjamin Brittens War Requiem.

Oorlogsaanklacht

Benjamin Britten schreef het War Requiem in 1962 als aanklacht tegen de waanzin van de oorlog. De aanleiding voor het werk was de inwijding van de nieuwe kathedraal van Coventry, nadat de oude kathedraal tijdens WOII volledig werd verwoest. Het War Requiem is een van de grootste meesterwerken van de 20ste eeuw, waarin het Kinderkoor optreedt als een soort hemelse stem.

Uitzending op Canvas

In de uitvoering die Canvas uitzendt zie je deFilharmonie, het City of Birmingham Symphony Chorus en solisten Emma Bell (sopraan), Alan Oke (tenor) en Florian Boesch (bas) aan het werk. De muzikale leiding is in handen van een expert in hedendaagse muziek: Martyn Brabbins. Hij dirigeerde eerder al de creatie Rumor en Alban Bergs Wozzeck in de Vlaamse Opera.

Uitzending op Canvas op zondag 11 november 2012 om 12u00. Heruitzending op zaterdag 17 november.

Lees meer


Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

Enkele maanden geleden werd het Kinderkoor van de Vlaamse Opera uitgenodigd voor de opnames van 'Do it Now'. Het nummer kadert in het 'Sing for the climate' project van Nic Balthazar. Doel van het project is om zoveel mogelijk mensen het lied te laten zingen op 22 en 23 september, om hun bezorgdheid over het veranderende klimaat te laten weerklinken. Begin maar te oefenen!

Lees meer

Op 19, 20 en 21 april is het Kinderkoor van de Vlaamse Opera te gast in een concert van het Vlaams Radio Koor. Op het programma staat het Requiem van Fauré en Schuberts Achtste Symfonie.

Lees meer

Het Kinderkoor van de Vlaamse Opera nam onlangs een cd op met kinderliedjes: Ozewiezewatte. Er hoort een boekje bij met schitterende illustraties en weetjes over de geschiedenis van de liedjes.

Lees meer