Kleuters leren over opera

Geplaatst op 4 okt 2011

Kleuters leren over opera

 

Af en toe weerklinken er een heleboel kinderstemmetjes in onze mooie operagangen in Antwerpen en Gent. Op maandag 3 oktober kwamen kleuterscholen De Leydraad en De Bijtjes op bezoek voor een workshop 'Droes/Muziekduivels' en zetten hun eerste stapjes in operaland. Een journalist van Het Nieuwsblad was erbij.

Opera in de klas

Ben je een leerkracht en heb je zin om ook met jouw klas naar de opera te komen? Voor elke leeftijdscategorie valt er wat te beleven in de opera.

Voor kleuter- en lager onderwijs zijn er speciale voorstellingen op locatie van Opera in de klas, een voorstelling met operazangers en piano. Op speelse wijze wordt opera gezongen, maar dat niet alleen: ook de kinderen leren hun stem verkennen. Ze leren in- en uitademen, klanken uitspreken en zingen. Opera in de klas kan zowel op school, als in de opera zelf.

Ook voor basis en secundair onderwijs zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan met je klas naar een avondvoorstelling komen van een echte opera via de operatrajecten, maar we bieden ook voorstellingen voor een jong publiek aan tijdens de schooltijd. Sommige scholen engageren zich zelfs tot een heus schoolproject rond een specifieke opera.