Le Duc d'Albe uit op cd

Geplaatst op 6 nov 2013

Le Duc d'Albe uit op cd

De Vlaamse Opera brengt in samenwerking met Dynamic een cd-opname uit van de wereldcreatie Le Duc d'Albe. Deze productie stond tijdens seizoen '11-'12 op de planken van de Vlaamse Opera in een nieuw voltooide versie.

Wereldpremière

Gaetano Donizetti kreeg nooit de kans om zijn partituur van Le Duc d'Albe af te werken. Daarom vroeg de Vlaamse Opera aan componist Giorgio Battistelli om het werk te vervolledigen. Deze nieuwe versie ging in mei 2012, 170 jaar later, in wereldpremière in een indrukwekkende productie van Carlos Wagner. De Vlaams-Spaanse samenwerking, met o.a. kostuums gecreëerd door het Antwerpse modehuis A.F. Vandevorst, resulteerde zowel muzikaal als visueel in een geslaagde voorstelling.

Lovende woorden waren ook te horen bij de pers, zoals bij De Tijd: “Rachel Harnisch (Hélène), Ismael Jordi (Henri) en George Petean (de hertog) gingen de uitdaging aan en slaagden met vlag en wimpel. Ook het orkest, onder leiding van de Italiaan Paolo Carignani, paste zich wonderwel aan aan de nieuwe composities. Geen idee of Donizetti geloofde in een leven na de dood. Maar als hij toekeek, zou hij instemmend meegedirigeerd hebben.”

Praktisch

Le Duc d'Albe is te koop bij onze bespreekbureaus aan de voordelige prijs van €21.
Met: Paolo Carignani (dirigent), Rachel Harnisch (Hélène d’Egmont), Ismael Jordi (Henri de Bruges), George Petean (le duc d'Albe) e.a.
Dynamic: CDS7665/1-2Gerelateerde producties

  • Le Duc d’Albe speelt zich af aan het begin van de Geuzenopstand. De Spaanse bezetter domineert het publieke leven in Brussel en...