Leerkrachten worden verwend in de opera

Geplaatst op 17 sep 2012

Leerkrachten worden verwend in de opera

Maand van de leerkracht

5 oktober is de Internationale Dag van de Leerkracht. In Antwerpen worden de leerkrachten niet één dag in de bloemetjes gezet, maar een hele maand lang tijdens de verwenweken.

Ook de Vlaamse Opera zorgt voor een verwenaanbod voor leerkrachten, met maar liefst drie gratis activiteiten. Inschrijven kan nog tot 3 oktober, maar haast is geboden!

Driemaal verwend

Op expeditie achter de schermen van een operahuis

Laat je begeesteren door de aloude geheimen van de opera. Flamboyante kunstenaars en pittige anekdotes, grappige weetjes en leuke vertellingen. Onze educatieve dienst voert je tot in het hart van de Vlaamse Opera. Met een leuke attentie op het einde van de rit.

8/10/2012 - 19.00u - Volzet!

Workshop vocaal/verbaal

Voel je je geroepen om zelf aan de slag te gaan als operazanger of –zangeres? Dan kan je in de leer gaan bij een gespecialiseerde vocalcoach. In deze workshop worden de basisoefeningen van het operazingen aangeleerd. Smeer maar alvast je stembanden, dan leren wij je in één twee drie zingen als een nachtegaal. Na het zingen komt het acteren. Daar zorgt onze dramadocent voor.

16/10/2012 - 19.00u - Volzet!

Operavoorstelling Zwel Seelen wohnen ach’ in meiner Brust

Het verhaal van Faust die zijn ziel verkoopt aan de duivel is het uitgangspunt voor dit project dat via zang, drama, dans en plastische kunst gestalte kreeg. Daarna volgt een receptie.

26/10/2012 - 20.00u - Volzet!

Meer weten?

Ontdek het volledige aanbod op verwenweken.antwerpen.be.


Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

De leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege Antwerpen werkten maandenlang met zang- dans- en acteercoaches aan hun eigen interpretatie van het Faustverhaal. Het resultaat brachten ze op 26 oktober samen met het Antwerps Kathedraalkoor op het grote podium van de Vlaamse Opera.

Lees meer