Lena De Meerleer wordt algemeen directeur

Geplaatst op 4 jun 2013

Lena De Meerleer wordt algemeen directeur

De Raad van Bestuur heeft Lena De Meerleer aangesteld als Algemeen Directeur van de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet Vlaanderen. Samen met de artistiek directeurs Aviel Cahn (opera) en Assis Carreiro (ballet) zal Lena De Meerleer vanaf 1 september het nieuwe directiecomité vormen dat de fusie van onze instellingen tegen 1 januari 2014 zal realiseren.

De Raad van Bestuur is overtuigd dat haar sterke persoonlijkheid, haar jarenlange ervaring bij de VRT en haar uitstekende staat van dienst, haar de aangewezen persoon maken om dit boeiende integratieproject te bezielen en aldus de grootste culturele instelling van Vlaanderen te leiden.

Lena De Meerleer: "Ik wil mijn jarenlange ervaring bij de VRT nu ten dienste stellen van de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet Vlaanderen en de uitdagende opdracht die ik nu krijg in samenwerking met de artistieke directeurs, alle medewerkers en de Raad van Bestuur met bezieling uitvoeren."

Over Lena De Meerleer

Ze werd geboren in 1951. Na haar studies regentaat Frans-Geschiedenis-Engels en na tijdelijke opdrachten o.a. in de muziek- en filmwereld, begon ze haar carrière bij de VRT als assistente in 1977. Nadien werd ze producer. In 1997 had ze de verantwoordelijkheid over de interne middelen bij televisie. In 2000 werd ze programmamanager van één, nadien en opeenvolgend netmanager van Sporza en redactiemanager Nieuws en Sport. In 2008 werd ze directeur van de Operationele Diensten van de VRT. Vanaf dan maakte ze deel uit van het Directiecollege. Begin 2010 werd ze Algemeen Directeur Productie en werd ze verantwoordelijk voor alle interne productiehuizen bij de VRT waaronder Nieuws, Sport, Radio, het Televisiehuis en de operationele afdeling.