Nieuw dit seizoen

Geplaatst op 4 sep 2013

Nieuw dit seizoen

Dit seizoen zijn er enkele nieuwigheden. Zowel in het PLUS-programma als aan de operamenu's werd er gesleuteld. We zetten ze voor het gemak even op een rijtje.

Voorspel

Om nog meer randactiviteiten aan te bieden rond operavoorstellingen, starten we in seizoen '13-14 met Voorspel, een muzikale inleiding met de focus op de partituur. Samen met een dramaturg en de pianist-repetitor van dienst maken we een korte muzikale trip door de operatitel in kwestie. Combineer Voorspel met de reguliere inleiding, en de voorstelling heeft geen enkel geheim meer voor jou.

Prijs: € 20. Een lichte broodjesmaaltijd is inbegrepen in de ticketprijs. Je kan er ook voor kiezen om Voorspel los te volgen en de voorstelling op een andere dag te komen zien.

Operamenu's

Zoals steeds bieden Brasserie Gustav en Café Theatre operamenu's aan die geboekt kunnen worden bij een operavoorstelling. Vanaf september zullen de menu's echter aangeboden worden vóór de voorstelling, in plaats van nadien. De keukens blijven ook na de voorstelling nog 45 minuten geopend voor kleine snacks.

Operamenu's kosten €24,5 voor voor- en hoofdgerecht OF hoofd- en nagerecht. Boeken kan steeds via het bespreekbureau: 070 22 02 02. Wanneer het menu bekend is, kan je deze raadplegen op de desbetreffende operapagina op onze website.

Rondom

Zoals vanouds organiseren we enkele themadagen rond een specifieke titel. Nieuw aan deze randactiviteit is de formule: bij aankoop van een ticket voor Rondom krijg je 10% korting op losse kaarten voor de bijhorende operatitel. De korting geldt op een datum naar keuze, op max 2 tickets per inschrijving en is geldig voor cat. 1 t/m 5. De korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

De Rondoms duren steeds één dag (van 10u - 16.30u), met uitzondering van de Rondom Tristan und Isolde: deze is gespreid over meerdere dagen. In Antwerpen gaat het om twee dagen (telkens 10u - 16.30u), in Gent om vier dagdelen (telkens van 10u - 12.30u). Zowel Vrienden als abonnees van de Vlaamse Opera genieten van een kortingstarief.

Backstages

De backstages zijn een echte succesformule: een kijkje achter de schermen na afloop van de operavoorstelling die je net zag. Nieuw dit seizoen is dat we een verrassingselement inbouwen: we nodigen telkens een gast uit die te maken heeft met de productie. Tickets voor een backstage kosten €5.