Opstart Parsifalproject

Geplaatst op 27 feb 2013

Opstart Parsifalproject

Op 22 maart breng het OLVI Gent een heel eigen visie op Parsifal naar de salons van de Gentse opera. Met dit project slaat de educatieve dienst van de Vlaamse Opera een brug tussen de opleiding van de leerlingen en de beroepswereld.

Live expositie

Het resultaat zal geen klassieke voorstelling zijn op de scène, maar een parcours waarbij het publiek in groepjes langs verschillende 'tableaus' wordt geleid. Elk tableau verbeeldt een ander element van het Parsifalverhaal. Er zullen tableaus zijn met stillevens (met en zonder levende personen), dansscènes en muziek. De bedoeling is om elk tableau een specifieke sfeer mee te geven door middel van licht, geluid, decor en kostumering.

De begeleiding van dit Parsifalproject is in handen van Hendrik Van Eycken (drama/regie), Sabrina Avantario (zang), Kristof Goffin (dans) en Fernand Buyls (percussie).

Dagboek

Wie al nieuwsgierig is, kan het dagboek van de leerlingen hier volgen: www.olvigent.beGerelateerd nieuws

open allessluit alles

Op 22 maart werden de salons van de Gentse opera omgetoverd tot een bijzonder schouwspel. Het OLVI Gent presenteerde er een heel eigen visie op Parsifal, waarbij het nieuwsgierige publiek in groepjes langs verschillende 'tableaus' werd geleid.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Schoolproject van het Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut en Jeugd & Muziek Gent rond Wagners Parsifal. In zijn voetsporen bewandelen de leerlingen het pad tussen eenvoud en overdaad....