Oscarwinnaar Christoph Waltz maakte regiedebuut bij Vlaamse Opera

Geplaatst op 17 apr 2013

Oscarwinnaar Christoph Waltz maakte regiedebuut bij Vlaamse Opera

Tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz zal zijn debuut maken als operaregisseur met Der Rosenkavalier van Richard Strauss. De wereldpremière zal volgend seizoen plaatsvinden in de Vlaamse Opera Antwerpen. Dat meldt Frankfurter Allgemeine Zeitung vandaag. De Vlaamse Opera bevestigt bij deze het bericht.

De Oostenrijkse acteur Christoph Waltz werd in een klap wereldberoemd met zijn rollen in de Quentin Tarantinofilms Inglourious Basterds en recent Django Unchained – waarvoor hij telkens een Academy Award won – maar ook met films als Carnage. Volgend seizoen zal hij zijn debuut maken als operaregisseur met Der Rosenkavalier van Richard Strauss. Daarmee keert Christoph Waltz voor één keer terug naar de wereld van het podium, waar hij evenzeer grote successen oogstte voor zijn internationale filmcarrière.

De wereldpremière van deze nieuwe productie zal plaatsvinden in de Vlaamse Opera Antwerpen op zondag 15 december 2013 en zal pas later te zien zijn bij de co-producerende huizen Le Grand Théâtre de Luxembourg en Royal Opera House Covent Garden in London.

Daarmee volgt Christoph Waltz in de voetsporen van Terry Gilliam die zijn operadebuut maakte met La Damnation de Faust dat eerder dit seizoen eveneens te zien was in de Vlaamse Opera.

Richard Strauss componeerde dit grootse en elegante meesterwerk naar een libretto van Hugo von Hofmannsthal, een van de meest gevierde Oostenrijkse theaterauteurs. Der Rosenkavalier is een bitterzoete opera over liefde, romantiek en de nodige intrige in het Wenen van keizerin Maria Theresia.

Meer informatie over deze productie volgt op 24 april wanneer de Vlaamse Opera haar nieuwe seizoen bekendmaakt.

Der Rosenkavalier
Vlaamse Opera Antwerpen
Zo 15, di 17, vr 20, zo 22*, do 26, za 28 dec / 19.00 u *15.00 u

Vlaamse Opera Gent
Do 9, za 11, di 14, vr 17 zo 19* jan / 19.00 u *15.00 u

De ticketverkoop voor Der Rosenkavalier start op 24 augustus. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om verwittigd te worden wanneer de kaartverkoop van start gaat.

Niet voor publicatie.

Voor inlichtingen contacteer persverantwoordelijke / Wilfried Eetezonne / weetezonne@vlaamseopera.be / 0032 (0)3 202.10.07 / 0032 (0) 495 21.53.49