Scholieren aan de slag met Parsifal

Geplaatst op 26 mrt 2013

Scholieren aan de slag met Parsifal

Op 22 maart werden de salons van de Gentse opera omgetoverd tot een bijzonder schouwspel. Het Onze Lieve Vrouwe Instituut Gent presenteerde er een heel eigen visie op Parsifal onder de titel Een strijd tussen twee werelden.

Het nieuwsgierige publiek werd in groepjes langs verschillende 'tableaus' geleid. Elke locatie verbeeldde een ander element van het Parsifalverhaal en werd op een heel eigen manier in beeld gebracht. Het resultaat hieronder in beeld.Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

Op 22 maart breng het OLVI Gent een heel eigen visie op Parsifal naar de salons van de Gentse opera. Met dit project slaat de educatieve dienst van de Vlaamse Opera een brug tussen de opleiding van de leerlingen en de beroepswereld.

Lees meer

Op vrijdag 8 februari presenteerden de leerlingen van De Wingerd het eerste resultaat van hun project rond de dementerende residenten van Home Claire. Ze vertolkten een concert met een gemixt repertoire, met als doel het geheugen van de residenten stimuleren door middel van muziek.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Schoolproject van het Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut en Jeugd & Muziek Gent rond Wagners Parsifal. In zijn voetsporen bewandelen de leerlingen het pad tussen eenvoud en overdaad....