Poëzieweek start in de Vlaamse Opera

Geplaatst op 27 dec 2012

Poëzieweek start in de Vlaamse Opera

Vanaf januari 2013 bundelen bekende poëzie-evenementen als Gedichtendag, de VSB Poëzieprijs en Turing Nationale Gedichtenwedstrijd hun krachten in de Poëzieweek. Anna Enquist schrijft het eerste Poëziegeschenk, getiteld Een kooi van klank. Samen met pianist Ivo Janssen opent Enquist ook meteen die poëzieweek in de Vlaamse Opera van Gent. 

Anna Enquist, zelf ook pianiste, schrijft in het Poëziegeschenk 'Een kooi van klank' over de rol van muziek waar woorden ofwel (nog) geen betekenis hebben, ofwel hun betekenis zijn kwijtgeraakt. Speciaal voor het programma in de Vlaamse Opera integreerde Enquist  de gedichten in de beroemde Chaconne G-groot van Händel.

Enquist en Janssen stonden al geregeld samen op het podium. Eerder creëerden ze Tussen boven- en onderstem, een concert met gedichten van Enquist en de preludes van Chopin. Speciaal voor Gedichtendag hernemen ze dit succesvolle programma. De avond wordt gepresenteerd door journalist Piet Pieryns die Anna Enquist al jaren kent. Tussen de twee muziekprogramma’s gaat hij met haar in gesprek.

Gedichtendag  vormt de start van de gloednieuwe Poëzieweek die duurt tot 6 februari 2013. Vlaamse en Nederlandse organisaties bundelen hiervoor samen de krachten.
Dit programma wordt gerealiseerd door het Poëziecentrum (Gent) en Poetry International (Rotterdam) met medewerking van de Vlaamse Opera.


Gerelateerde producties