Schoolproject Der Rosenkavalier

Geplaatst op 6 jan 2014

Schoolproject Der Rosenkavalier

Op donderdag 19 december presenteerden de laatstejaarsstudenten Project Kunstvakken van de HoGent het resultaat van hun harde werk rond de opera Der Rosenkavalier.

Met als titel 'De tijd is een wonderbaarlijk ding' focusten ze op verschillende thema's uit Strauss' opera die tijdens de eindejaarsperiode in Antwerpen en in januari in Gent op de planken staat: zwart/wit, dag/nacht, echt/vals, aantrekken/afstoten, heden/verleden, jong/oud...

Door middel van een 'Mixed FormA(r)t' namen ze het publiek mee doorheen hun belevenissen waarin muziek, beeld, woord, media en beweging geïntegreerd werden.

Hieronder kan je in enkele beelden het resultaat van een mooie voorstelling bewonderen. Meer foto's van de voorstelling kan je terugvinden op deze Flickrpagina.


 

Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

De studenten lerarenopleiding Project Kunstvakken van de HoGent werken voor hun afstudeerproject dit jaar samen met de educatieve dienst van de Vlaamse Opera rond de opera Der Rosenkavalier. Geïnspireerd door het thema 'vergankelijkheid' combineren ze beeld, woord, muziek, beeld en beweging.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Vertrekkend vanuit de kunst – historisch, actueel, abstract – en met ‘I have a dream’ in het achterhoofd, brengt dit Rosenkavalierproject je in een...