Seizoen 2013-2014 in een notendop

Geplaatst op 25 apr 2013

Seizoen 2013-2014 in een notendop

In tekst

Het nieuwe operaseizoen is bekendgemaakt met als thema: ‘fatal attraction’. Daarmee ligt de focus volgend seizoen op de liefde in al haar tragische facetten.

Opvallend en bijzonder dit seizoen is de samenwerking met twee internationaal gelauwerde filmacteurs en -regisseurs: de Oostenrijker Christoph Waltz (bekend van films als Inglourious Bastards en Django Unchained) en de Hongaar Kornél Mundruczó. Daarnaast werden maar liefst drie Vlaamse regisseurs geëngageerd: Stef Lernous en Abattoir Fermé wagen zich aan Tristan und Isolde, Guy Joosten brengt een nieuwe Don Giovanni en Antwerpenaar Moshe Leiser Rossini’s Otello.

Intendant Aviel Cahn en hoofddramaturg Luc Joosten geven je graag meer uitleg bij de keuze voor het seizoensthema.

Lees meer

Naast zeven opera's, waarvan maar liefst zes nieuwe producties, staan er ook vijf concerten en enkele spannende jeugdactiviteiten op het programma.

In video

We vroegen aan zeven cultuurliefhebbers naar welke operatitel ieder van hen het hardst uitkijkt. Zij stellen het volledige seizoen in een wervelwind aan je voor:


Benieuwd naar wat Helmut Lotti, Jurgen Delnaet, Chris Lomme, Annick Ruyts, Marcel Vanthilt, Patrick Duynslaegher en Jef Neve nog meer te vertellen hebben over het nieuwe seizoen? Je vindt een langer filmpje op de pagina van elke operatitel.

Lees meer

In beeld

Ook dit seizoen werkt de Vlaamse Opera samen met een jonge artiest voor de affichebeelden van alle operatitels. Fotografe Veerle Frissen interpreteerde elke titel op een heel eigen manier, met een prachtige reeks beelden als resultaat.

Veerle over haar werk: “In de loop der jaren raakte ik als fotografe steeds meer geboeid door de talrijke mogelijkheden van geënsceneerde fotografie. Dit heeft zich gaandeweg geuit in de constructie van een eigen universum dat baadt in een dromerige en licht surrealistische sfeer. (...) Ook humor is steeds een belangrijk onderdeel van mijn fotografisch werk en zorgt zo voor de nodige (zelf)relativering.”

Ontdek meer werk van Veerle via haar persoonlijke website: www.veerlefrissen.com.Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

Nog tot 23 juni loopt er een expositie van fotografe Veerle Frissen in kunstencentrum Vrijstaat O. in Oostende. Deze jonge kunstenares maakte in opdracht van de Vlaamse Opera de operabeelden van het nieuwe seizoen 2013-2014. Ook in Antwerpen stelt ze tentoon op 31 mei, 1 en 2 juni in Koffiebar/galerij Viktor.

Lees meer