Semira-wat?! Jongeren aan de slag met Rossini

Geplaatst op 21 dec 2010

Semira-wat?! Jongeren aan de slag met Rossini

Wat hebben jongeren met opera? Op het eerste zicht waarschijnlijk weinig, maar met het project 'Semira-wat?!' gaan De Veerman en de Vlaamse Opera, met de steun van WOCK, de uitdaging aan om jongeren in contact te brengen met opera, hen op onderzoek uit te sturen en met een hedendaagse interpretatie ervan te laten terugkomen.
Van 10 tot 14 januari 2011 duikt een groep jongeren van De Wingerd uit Gent een week lang onder in de Vlaamse Opera te Gent. Daar onderzoeken ze de opera Semiramide van Rossini. In welk tijdsgeest ontstond dit stuk? Wat betekent het verhaal? Kan het nog iets betekenen voor ons vandaag?

Net zoals de artistieke ploeg van de opera onderzoeken deze jongeren wat ze willen vertellen en op welke manier ze daar uitdrukking aan geven. Ze ontmoeten daartoe muzikanten en medewerkers van de productie van de Vlaamse Opera. Om uitdrukking te geven aan hun eigen interpretatie worden ze begeleid door Marjolein Elsink, Griet Herssens, Sabrina Avantario en Jutta Troch in workshops dans, kostuumontwerp, zang en muziek.
Aan het einde van de week is er een toonmoment waarin jongeren hun versie van Semiramide brengen voor leeftijdsgenoten en andere geïnteresseerden.

Na hun eigen presentatie gaan de jongeren in de Vlaamse Opera kijken wat hun professionele collega's ervan gemaakt hebben.

Toonmoment: vrijdag 14/01 om 15u in de Vlaamse Opera van Gent (Schouwburgstraat 3).
Wil je erbij zijn? Geef een seintje aan jschreibers@vlaamseopera.be

Gerelateerde producties

  • Met zijn ‘melodramma tragico’ Semiramide schiep Rossini, grootmeester van de opera buffa, een fascinerende operatragedie in een oosters kleed. Deze...