Vlaamse Opera genomineerd voor International Opera Awards

Geplaatst op 17 feb 2014

Vlaamse Opera genomineerd voor International Opera Awards

De Vlaamse Opera is genomineerd als ‘Best Opera Company’ voor de International Opera Awards 2014. Ook de Parsifalproductie die vorig seizoen te zien was, maakt kans als ‘Best Anniversary Production’.

 

'Best Opera Company'

In de categorie ‘Best Opera Company’ staat de Vlaamse Opera tussen genomineerden waarvan sommigen tot de wereldtop behoren: Metropolitan Opera New York, Royal Opera House Covent Garden (London), Bayerische Staatsoper (München), Komische Oper Berlin en Oper Zürich.

Parsifal: 'Best Anniversary Production'

De productie Parsifal, die vorig seizoen in première ging en vorig jaar door de internationale pers al werd uitgeroepen tot Operaproductie van het Jaar in het jaarboek van Opernwelt, dingt mee in de categorie ‘Best Anniversary Production’. Dit is een speciale categorie rond alle producties van Wagner, Verdi en Britten die in 2013 - het herdenkingsjaar voor de drie componisten - wereldwijd werden gecreëerd.

Tatjana Gürbaca & Calixto Bieito: 'Best Director'

Parsifal werd geregisseerd door Tatjana Gürbaca. Ook zij is genomineerd in de categorie ‘Best Director.’ Deze categorie is niet specifiek gelinkt aan een bepaalde productie en prijst de carrière van een regisseur. Tatjana Gürbaca regisseerde bij de Vlaamse Opera eerder al de opgemerkte Tsjaikovsky-cyclus. Zij neemt het in deze categorie op tegen Calixto Bieito, die momenteel in de Vlaamse Opera Lady Macbeth uit het District Mtsensk regisseert. Hij regisseerde in de Vlaamse Opera eerder al het ophefmakende Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny.

In de categorie ‘Best Female Singer’ valt de naam Christiane Karg op. Zij was in de Vlaamse Opera recent te zien als Sophie in Der Rosenkavalier.

De International Opera Awards, ook wel de Operas genoemd, is een initiatief van het gereputeerde Britse tijdschrift Opera. De uitreiking vindt plaats op 7 april in Londen.

 

Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

De productie Parsifal in een regie van Tatjana Gürbaca, die de Vlaamse Opera vorig seizoen creëerde, heeft in London een International Opera Award gewonnen. Het is de tweede keer dat deze productie in de prijzen valt. Ook bij de andere prijswinnaars zitten er een aantal artistieke medewerkers van de Vlaamse Opera.

Lees meer

Parsifal van de Vlaamse Opera is door het tijdschrift Opernwelt uitgeroepen tot de beste operaproductie van het voorbije seizoen. De productie kreeg de meeste nominaties van een internationale schare journalisten, ook voor de muzikale uitvoering door maestro Eliahu Inbal. Regisseuse Tatjana Gürbaca zelf werd bovendien verkozen tot regisseur van het jaar

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Tijdens het Wagnerjaar knoopt de Vlaamse Opera weer aan bij de aloude traditie om rond de paastijd Parsifal te spelen....
  • Onderdrukt door een impotente, rijke echtgenoot en een autoritaire schoonvader, zoekt Katerina Ismailova bevrijding in de armen van de arbeider Sergej. Gedreven door deze...