Vlaamse Opera op Edinburgh International Festival met Semiramide

Geplaatst op 23 mrt 2011

Vlaamse Opera op Edinburgh International Festival met Semiramide

Het programma van het Edinburgh International Festival (EIF) werd vandaag in de Schotse hoofdstad bekend gemaakt.

De Vlaamse Opera zal er twee voorstellingen geven op donderdag 25 en zaterdag 27 augustus. Net als in Vlaanderen zal maestro Zedda in Edinburgh het Symfonisch Orkest en Koor van de Vlaamse Opera dirigeren.
De Griekse Myrtὸ Papatanasiù, die in Antwerpen en Gent een indrukwekkende Semiramide neerzette, zal ook nu weer de titelrol vertolken.

Deze productie kon rekenen op enthousiaste internationale recensies en werd door onder andere Opera Now omschreven als „Pure bliss‟.

Het Edinburgh International Festival duurt drie weken en nodigt elk jaar het beste uit, van wat de wereld op vlak van kunsten te bieden heeft. Het International Festival is een van de vele festivals die in augustus plaatsvinden in Edinburgh. Jaarlijks bezoeken zo‟n 2 miljoen cultuurliefhebbers de stad tijdens de festivalmaand.

“We zijn enorm trots dat we met ons orkest, koor en technisch personeel worden uitgenodigd op dit belangrijke festival. Zo‟n 150 mensen van ons personeel zullen op tournee zijn. Het bewijst ook de groeiende wereldwijde waardering op het hoogste niveau dat ons huis heeft gekregen in de voorbije twee jaar na intensief werken aan de kwaliteit en het imago,” aldus intendant Aviel Cahn.

De Vlaamse Opera is al een tijdje bezig met de enorme logistieke operatie die hiermee gepaard gaat. Niet alleen moeten de decors en kostuums vervoerd worden, ook het hele orkest en koor, technici en figuranten, kleedsters en make-up mensen zullen mee het kanaal oversteken.

Meer info: www.eif.co.uk

NIET VOOR PUBLICATIE: Voor meer inlichtingen kan je terecht bij persverantwoordelijke Wilfried Eetezonne | weetezonne@vlaamseopera.be | 0032 (0) 3/202.10.07 | 0032 (0) 495/21.53.49


Gerelateerd nieuws

open allessluit alles

In augustus 2011 was de Vlaamse Opera te gast op het prestigieuze Edinburgh International Festival met de opera Semiramide. Een hele logistieke onderneming, die door Cobra.be werd vastgelegd.

Lees meer

Van 25 tot 27 augustus was de Vlaamse Opera te gast op het Edinburgh International Festival. Op zeer korte tijd werd de volledige productie, inclusief koor en orkest, volledig verhuisd naar het Schotse stadje. Na slechts één repetitie volgden meteen twee voorstellingen van Semiramide voor het grote publiek, die enthousiast onthaald werden.

Lees meer

De krant De Standaard strikte intendant Aviel Cahn voor een interview, naar aanleiding van de aanwezigheid van de Vlaamse Opera op het Edinburgh International Festival.

Lees meer

De voorbije weken is alles in gereedheid gebracht voor de voorstellingen van Semiramide tijdens het prestigieuze Edinburgh International Festival. Zo'n 150 medewerkers van de Vlaamse Opera zijn intussen het kanaal overgestoken om te zorgen dat alles zo vlot mogelijk verloopt.

Lees meer


Gerelateerde producties

  • Met zijn ‘melodramma tragico’ Semiramide schiep Rossini, grootmeester van de opera buffa, een fascinerende operatragedie in een oosters kleed. Deze...