Nieuws

open allessluit alles

Dit seizoen zijn er enkele vernieuwingen in de abonnementsperiode, die van start gaat op 8 mei. Elk abonnement kan vanaf dit jaar volledig online behandeld worden, waardoor u zélf uw plaatsen kunt registreren (met stoelkeuze via het zaalplan) en meteen kunt afrekenen. Zo hebt u zelf alle beheer over uw abonnement en hebt u sneller zekerheid over uw plaatsen. Dit heeft echter belangrijke gevolgen voor de periodes tijdens dewelke u uw abonnement kunt verlengen, wijzigen of aanvragen: om uw plaatsen te behouden, moet ons vóór 23 mei laten weten wat uw wensen zijn.

Lees meer

De productie Parsifal in een regie van Tatjana Gürbaca, die de Vlaamse Opera vorig seizoen creëerde, heeft in London een International Opera Award gewonnen. Het is de tweede keer dat deze productie in de prijzen valt. Ook bij de andere prijswinnaars zitten er een aantal artistieke medewerkers van de Vlaamse Opera.

Lees meer

De productie Parsifal in een regie van Tatjana Gürbaca die de Vlaamse Opera vorig seizoen creëerde, heeft gisteren in London een International Opera Award 2014 gewonnen. Het is de tweede keer dat deze productie in de prijzen valt. Ook bij de andere prijswinnaars zitten er een aantal artistieke medewerkers van de Vlaamse Opera. ‘Dit is een enorme erkenning voor de artistieke ambitie van de Vlaamse Opera,’ reageert intendant Aviel Cahn.

Lees meer

Een hapje eten voor een operavoorstelling? Vlak naast de Gentse Opera kan je terecht voor een smakelijk operamenu bij Café Theatre. Reserveren kan enkel via email bij Café Theatre en dit ten laatste twee dagen voor de voorstelling. Ook de betaling gebeurt bij Café Theatre zelf.

Lees meer

Artistiek directeur van de Vlaamse Opera, Aviel Cahn, was op dinsdag 18 maart te gast in Antwerpen Vandaag op televisiezender ATV. In een interview nuanceert hij het "kinderen niet toegelaten"-label van de voorstelling Lady Macbeth uit het district Mtsensk, maar heeft hij het ook over de maatschappelijke rol van de kunstvorm opera vandaag.

Lees meer

De nieuwe productie die Calixto Bieito maakt van Sjostakovitsj' verzengende opera Lady Macbeth uit het district Mtsensk bevat, zoals ook in het libretto beschreven, zeer expliciete scènes van seks en geweld. De productie is daarom niet geschikt voor gevoelige kijkers en kinderen onder 16 jaar.

Lees meer

Op maandag 10 maart wijdde Terzake een item aan de zopas overleden Gerard Mortier. Aviel Cahn spreekt zijn dankbaarheid uit over Mortiers werk . Ook Michael Bauer, die de belichting van Lady Macbeth uit het district Mtsensk verzorgt, komt aan het woord over zijn samenwerking met Mortier.

Lees meer

Opera Vlaanderen heeft met spijt vernomen dat Gerard Mortier overleden is. In 1988 vormde Gerard Mortier de Vlaamse Opera zoals we die vandaag kennen. “Niet alleen voor de internationale operawereld, voor de hele kunstwereld is zijn afscheid een groot verlies. Een heel belangrijke stem die pleitte voor het belang van kunst in onze huidige wereld, is verstild,” reageert intendant Aviel Cahn. Een rouwregister voor Gerard Mortier ligt nog tot vrijdag in de Gentse opera, vanaf volgende week in Antwerpen.

Lees meer

Vanaf seizoen 2014-2015 zetten de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet Vlaanderen hun artistieke loopbaan verder onder de gezamenlijke noemer 'Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen vzw'. De inhoud van van dit eerste gemeenschappelijke seizoen wordt bekendgemaakt op woensdag 7 mei. Abonnees mogen de nieuwe seizoensbrochure vanaf 8 mei in hun bus verwachten.

Lees meer

Lees meer