Nieuws

open allessluit alles

Lees meer

Wegens onderhoudswerken aan ons ticketingsysteem is er vandaag tijdelijk geen (online) ticketverkoop mogelijk. Vanaf morgen dinsdag 25 februari kan je weer op onze website terecht voor kaarten.

Lees meer

Opera Vlaanderen zoekt een brigadier audio/video/licht (m/v) met standplaats Gent, een repetitor en vijf koorleden voor vaste aanwervering.

Lees meer

De Vlaamse Opera werd genomineerd als ‘Best Opera Company’ voor de International Opera Awards 2014. Ook de Parsifal-productie die vorig seizoen te zien was, maakt kans als ‘Best Anniversary Production’. Tatjana Gürbaca (Parsifal) en Calixto Bieito, die vanaf maart bij ons een nieuwe Lady Macbeth presenteert, dingen naar de titel 'Best director'.

Lees meer

Tijdens de Wintersprookjesmaand kregen alle bezoekers van onze kindervoorstellingen een programmablaadje. De achterkant bestond uit een zelf in elkaar te knutselen Winterkoning(innen)masker. We vroegen jullie om je leukste foto's met masker op te sturen. Als beloning voor al dat geknutsel publiceren we op onze website de vijf leukste inzendingen!

Lees meer

Het decor voor de voorstelling Lady Macbeth uit het district Mtsensk is deels gemaakt door het decoratelier van Kopspel. Dat atelier brengt leerlingen uit het Deeltijds Beroepsonderwijs (Het Centrum Leren en Werken “Het Leercentrum”) en jongeren van het constructieatelier van Kopspel vzw samen met de bedoeling hen opnieuw aansluiting te laten vinden bij het reguliere arbeidscircuit.

Lees meer

De bespreekbureaus van Antwerpen en Gent zullen op woensdag 5 februari uitzonderlijk gesloten zijn.

Lees meer

De twee cultuurhuizen Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet Vlaanderen zullen één nieuwe instelling vormen met de naam Kunsthuis Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen vzw vanaf seizoen 2014-2015. De fusie is een initiatief van minister van Cultuur Joke Schauvliege, opgestart in 2010.

Lees meer

De bespreekbureaus in Antwerpen en Gent zullen op dinsdag 21 januari uitzonderlijk vroeger gesloten zijn. Het bespreekbureau van Gent sluit die dag om 15u de deuren, het bespreekbureau in Antwerpen om 16u.

Lees meer

De Vlaamse Opera / het Koninklijk Ballet Vlaanderen werft aan: op 8 en 10 februari worden audities gehouden voor freelance zangers en het muziekdepartement is op zoek naar een nieuwe voltijdse medewerker en een orkestbode.

Lees meer