Nieuws

open allessluit alles

Wegens ziekte wordt de rol van Baron Ochs tijdens de voorstellingen van Der Rosenkavalier op 9, 11, 14, 17 en 19 januari vertolkt door Kurt Rydl in plaats van Albert Pesendorfer.

Lees meer

Op donderdag 19 december presenteerden de laatstejaarsstudenten Project Kunstvakken van de HoGent het resultaat van hun harde werk rond de opera Der Rosenkavalier. Met als titel 'De tijd is een wonderbaarlijk ding' focusten ze op verschillende thema's uit Strauss' populaire titel.

Lees meer

Kom je naar één van de jeugdvoorstellingen tijdens Wintersprookjes in januari? Neem dan deel aan onze wedstrijd en kroon jezelf tot winterkoning of -koningin!

Lees meer

Op vrijdag 10 januari om 10u organiseert de familie van mevrouw Jeanne Brabants een afscheidsplechtigheid plaats in de Bourlaschouwburg in Antwerpen, naar aanleiding van haar overlijden.

Lees meer

De Raad van Bestuur, de Directie en de medewerkers en dansers van het Koninklijk Ballet Vlaanderen alsook de Vlaamse Opera willen hun medeleven betuigen aan de familie en de vrienden van Mevrouw Jeanne Brabants.

Lees meer

Opgelet: tijdens de voorstellingen van 26 en 28 december wordt de rol van Baron Ochs vertolkt door Kurt Rydl.

Lees meer

“Zelden is naar een opera zo reikhalzend uitgekeken als naar 'Der Rosenkavalier' van Richard Strauss bij De Vlaamse Opera. Tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz maakte van het werk één groot muzikaal festijn”, aldus Koen Van Boxem in De Tijd.

Lees meer

Op vrijdag 13 december op 14u boden we de kans aan Waltz-fans en operaliefhebbers om vragen te stellen aan Christoph Waltz, oscarwinnaar en regisseur van Der Rosenkavalier. Het resultaat van deze 30 minuten durende Twittersessie kan je nalezen via Storify.

Lees meer

Om de kans te geven aan Waltzfans, operaliefhebbers en andere geïnteresseerden om Christoph Waltz zelf enkele vragen te stellen, organiseert de Vlaamse Opera een
twitter Q & A met Christoph Waltz op vrijdag 13 december om 14u. De sessie zal 30 minuten duren en is te volgen via het Twitterkanaal van de Vlaamse Opera: twitter.com/vlaamseopera of via #operawaltz.

Lees meer

25 nov

Nieuws

Eindejaarsformules

sluiten

Maak je eindejaarsconcert compleet met één van onze speciale eindejaarsformules. Kom je naar het Oudejaarsconcert? Dan kan je de feestavond uitbreiden met een heerlijk diner in Brasserie Gustav of het sfeervolle Paleis op de Meir. In Gent kan je voor het sprankelende nieuwjaarsconcert dan weer aanschuiven aan een lunchbuffet in de salons.

Lees meer