Nieuws

1 ... 33 34 35 36 37 ... 38

open allessluit alles

De jonge Russisch-Duitse dirigent Dmitri Jurowski is aangesteld als de nieuwe Chef-Dirigent bij de Vlaamse Opera. Dat kondigde intendant Aviel Cahn op 10 maart aan tijdens een persconferentie. Maestro Jurowski zal de titel opnemen vanaf 1 januari 2011 en heeft een contract voor 3,5 jaar. Volgend seizoen zal hij twee opera’s en drie concerten dirigeren. Binnenkort is hij bij de Vlaamse Opera te zien en te horen als muzikaal leider van de nieuwe productie Jevgeni Onegin.

Lees meer

Paasconcert met één van de meest geliefde werken uit de barokmuziek: het Stabat Mater van Pergolesi. Er zijn extra tickets voor Gent!

Lees meer

Het digitale cultuurkanaal Exqi Culture werd voor de productie Don Carlos aangetrokken als partner om de spectaculaire auto-da-fé scène technisch tot een goed einde te brengen. Zij volgden het hele ontstaansproces dan ook van begin tot einde en kregen zo een bevoorrechte blik achter de schermen. Nu woensdag, 10 maart,  voor het eerst te zien op Exqi Culture om 21u. De reportage wordt daarna nog verschillende keren herhaald.

Lees meer

Het concert met het Stabat Mater van Vivaldi en Pergolesi, dat op paasmaandag gepland stond in de Sint-Pieterskerk in Gent, moet noodgedwongen van locatie veranderen. Buiten onze wil om zijn namelijk, al een stuk vroeger dan verwacht, ingrijpende infrastructuurwerken begonnen in de kerk, die het onmogelijk maken om het concert daar te laten plaatsvinden.
Gelukkig hebben wij onze collega's van Muziekcentrum De Bijloke in Gent bereid gevonden om hun zaal ter beschikking te stellen. Wij danken hen daarvoor heel hartelijk.
Mensen die al kaartjes hadden gekocht voor dit concert, hoeven niets te doen: ze krijgen eerstdaags automatisch hun nieuwe kaarten in de bus.
Het goede nieuws is wél dat er, door de grotere capaciteit van Muziekcentrum De Bijloke, wél opnieuw een aantal kaarten beschikbaar zijn voor dit uitverkochte concert.

Lees meer

In verband met openbare werken in de Schouwburgstraat is de Vlaamse Opera in Gent minder makkelijk bereikbaar. Houd rekening met een langere reistijd door deze werkzaamheden, die nog tot begin april duren. Het bespreekbureau is voor voetgangers alleszins bereikbaar.

Openbaar vervoer
Tram 1 rijdt vanaf Gent Sint-Pieters direct naar halte Justitiepaleis via een alternatieve route.

Met de auto
Automobilisten rijden het beste aan via de Brabantdam om in de parking onder de Kouter te geraken. De ingang van de parking onder de Kouter via de Schouwburgstraat is tijdelijk gesloten.

Lees meer

Door ziekte van Jean-Pierre Furlan zal op woensdag 24 februari de rol van Don Carlos gezongen worden door Keith Ikaia-Purdy, maar wel op toneel geacteerd worden door Jean-Pierre Furlan.

Lees meer

Verdi"s "Don Carlos" door regisseur Peter Konwitschny in de Vlaamse Opera in Antwerpen slaat vele vliegen in één klap: een "Vlaams" thema, een politieke opera, een buitenkansje voor de specialisten (voor het eerst de volledige eerste versie) en een royaltyshow, mét Kathy Pauwels.

Lees meer

‘Don Carlos', vol geraffineerde details en met een welgemikt schokmoment, is ook een uitputtende Verdi-marathon.

Lees meer

Don Carlos en het onderdrukte Vlaanderen.

Lees meer

1 ... 33 34 35 36 37 ... 38