Nieuws

1 ... 3 4 5 6 7 ... 38

open allessluit alles

Parsifal van de Vlaamse Opera is door het tijdschrift Opernwelt uitgeroepen tot de beste operaproductie van het voorbije seizoen. De productie kreeg de meeste nominaties van een internationale schare journalisten, ook voor de muzikale uitvoering door maestro Eliahu Inbal. Regisseuse Tatjana Gürbaca zelf werd bovendien verkozen tot regisseur van het jaar

Lees meer

04 sep

Nieuws

Nieuw dit seizoen

sluiten

Nieuw: naast de reguliere opera-inleidingen worden er muzikale introducties (Voorspel) georganiseerd. Voor operamenu's kan je voortaan vóór de voorstelling bij Brasserie Gustav en Café Theatre terecht. Rond vier operatitels organiseren we een Rondom, die dieper inzoomt op het werk. Een Rondom-ticket geeft bovendien 10% korting op losse tickets voor de bijhorende opera. Op de backstages tenslotte zal er vanaf nu steeds een verrassingsgast aanwezig zijn.

Lees meer

Op zaterdag 24 augustus ging de ticketverkoop van de eerste helft van ons seizoen van start. Vanaf zaterdag 7 september gaan ook de voorstellingen van Oorsmeer en de balletvoorstellingen van Romeo en Julia in de Stadsschouwburg Antwerpen in verkoop.

Lees meer

Filmliefhebbers opgelet: de filmvoorstelling n.a.v. Tristan und Isolde op za 28 september werd geannuleerd. De eerstvolgende filmvoorstelling van 'Opera en film' wordt de voorstelling Oberst Redl van István Szabó (1985) rond Der Rosenkavalier op 21 december.

Lees meer

Ook dit jaar neemt de Vlaamse Opera deel aan de Verwenweken voor leerkrachten. Twee activiteiten worden gratis aangeboden op 7 en 8 oktober: een workshop 'Zingen is mijn ding' en rondleiding in het Antwerpse operagebouw.

Lees meer

De precieze castverdeling van de rollen van Tristan en Isolde zal bekendgemaakt worden eind augustus, nog voor de losse kaartverkoop van start gaat.

Lees meer

Op zaterdag 24 augustus gaat de kaartverkoop van start voor de eerste helft van het nieuwe operaseizoen. Vanaf 11u kan je bij het bespreekbureau, telefonisch en online kaarten kopen voor Tristan und Isolde, Tosca en Der Rosenkavalier. Ook alle concerten, balletvoorstellingen en PLUS-activiteiten zijn vanaf dan te koop.

Lees meer

Koorleider en huisdirigent Yannis Pouspourikas verlaat de Vlaamse Opera. Hij wordt opgevolgd door de jonge Oostenrijkse dirigent Jan Schweiger. De directie van de Vlaamse Opera heeft daarnaast het contract verlengd van maestro Dmitri Jurowski. Hij zal tot de zomer van 2016 als chef-dirigent aanblijven.

Lees meer

“Geweldige voorstelling, van het soort dat je met hernieuwde energie de lauwe nacht instuurt.”

Lees meer

De Vlaamse Opera zoekt een koorinspiciënt voor onmiddellijke indiensttreding. De koorinspiciënt is de rechterhand van de koorleider en de koorleden. Aanmelden voor deze functie kan vóór 10 juli 2013.

Lees meer

1 ... 3 4 5 6 7 ... 38