Nieuws

1 ... 3 4 5 6 7 ... 38

open allessluit alles

Op zaterdag 24 augustus ging de ticketverkoop van de eerste helft van ons seizoen van start. Vanaf zaterdag 7 september gaan ook de voorstellingen van Oorsmeer en de balletvoorstellingen van Romeo en Julia in de Stadsschouwburg Antwerpen in verkoop.

Lees meer

Filmliefhebbers opgelet: de filmvoorstelling n.a.v. Tristan und Isolde op za 28 september werd geannuleerd. De eerstvolgende filmvoorstelling van 'Opera en film' wordt de voorstelling Oberst Redl van István Szabó (1985) rond Der Rosenkavalier op 21 december.

Lees meer

Ook dit jaar neemt de Vlaamse Opera deel aan de Verwenweken voor leerkrachten. Twee activiteiten worden gratis aangeboden op 7 en 8 oktober: een workshop 'Zingen is mijn ding' en rondleiding in het Antwerpse operagebouw.

Lees meer

De precieze castverdeling van de rollen van Tristan en Isolde zal bekendgemaakt worden eind augustus, nog voor de losse kaartverkoop van start gaat.

Lees meer

Op zaterdag 24 augustus gaat de kaartverkoop van start voor de eerste helft van het nieuwe operaseizoen. Vanaf 11u kan je bij het bespreekbureau, telefonisch en online kaarten kopen voor Tristan und Isolde, Tosca en Der Rosenkavalier. Ook alle concerten, balletvoorstellingen en PLUS-activiteiten zijn vanaf dan te koop.

Lees meer

Koorleider en huisdirigent Yannis Pouspourikas verlaat de Vlaamse Opera. Hij wordt opgevolgd door de jonge Oostenrijkse dirigent Jan Schweiger. De directie van de Vlaamse Opera heeft daarnaast het contract verlengd van maestro Dmitri Jurowski. Hij zal tot de zomer van 2016 als chef-dirigent aanblijven.

Lees meer

“Geweldige voorstelling, van het soort dat je met hernieuwde energie de lauwe nacht instuurt.”

Lees meer

De Vlaamse Opera zoekt een koorinspiciënt voor onmiddellijke indiensttreding. De koorinspiciënt is de rechterhand van de koorleider en de koorleden. Aanmelden voor deze functie kan vóór 10 juli 2013.

Lees meer

De Raad van Bestuur heeft Lena De Meerleer aangesteld als Algemeen Directeur van de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet Vlaanderen. Samen met de artistiek directeurs Aviel Cahn (opera) en Assis Carreiro (ballet) zal Lena De Meerleer vanaf 1 september het nieuwe directiecomité vormen dat de fusie van onze instellingen tegen 1 januari 2014 zal realiseren.

Lees meer

Nu zaterdag 1 juni geven we het startschot van de abonnementenverkoop voor nieuwe abonnees met een heuse 'abo-dag'. Kom vanaf 10 u ter plekke langs en je wandelt weer buiten met een abonnement onder je arm. Ook online kan je vanaf dan terecht voor een abonnementsaanvraag. Nog niet overtuigd? We zetten alle voordelen nog eens op een rij.

Lees meer

1 ... 3 4 5 6 7 ... 38