Nieuws

1 ... 5 6 7 8 9 ... 38

open allessluit alles

De Vlaamse Opera heeft haar nieuwe seizoen 2013-2014 bekendgemaakt. Download hier de persmap.

Lees meer

Op doortocht van Antwerpen en Gent maakte Parsifal ook een tussenstop bij onze coproducent: het Grand Théâtre de Luxembourg. Zowel het Koor van de Vlaamse Opera, de solisten als maestro Inbal verhuisden mee.

Lees meer

Tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz zal zijn debuut maken als operaregisseur met Der Rosenkavalier van Richard Strauss. De wereldpremière zal volgend seizoen plaatsvinden in de Vlaamse Opera Antwerpen.

Lees meer

Op zondag 14 maart kunnen er omwille van technische werkzaamheden geen tickets aangekocht worden via onze website.

Lees meer

Wegens ziekte van Zoran Todorovich zal de rol van Parsifal tijdens de voorstelling van Parsifal op 5 april gezongen worden door Jeffrey Dowd.

Lees meer

Werner Van Mechelen zingt in Parsifal zijn droomrol: Amfortas, de leider van het Graalrijk. Naar aanleiding daarvan volgde de ploeg van het programma Iedereen beroemd onze bariton in zijn voorbereidingen. Het resultaat kan je zien van maandag 8 tot vrijdag 12 april, telkens om 19.40u op één.

Lees meer

De Vlaamse Opera bedankt de ruim 70 vrijwilligers die op dinsdag 2 april bloed kwamen doneren op het zijtoneel van Parsifal. Naast een mooi aantal nieuwe bloeddoneren, lokte de actie ook wat pers. Radio 2 maakte een reportage, Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen wijdden er een artikel aan.

Lees meer

Op 24 april maken we seizoen 2013-14 bekend. Vanaf dan start ook een nieuwe abonnementsperiode. Het verlengen en wijzigen van abonnementen gebeurt in verschillende fases. Ben je abonnee van de Vlaamse Opera? Reageer dan voor 18 mei voor een abonnementsverlenging of -wijziging. Heb je nog geen abonnement? Dan kan je bij ons terecht vanaf 1 juni.

Lees meer

“(...) een kritische lezing van de tekst vanuit een legitiem en verfrissend standpunt. Dat die gedragen wordt door een meer dan honorabele cast, met bijvoorbeeld een diepgaande rolinvulling van Susan Maclean als Kundry en een gedurfd roldebuut van Werner Van Mechelen als Amfortas, tilt ze naar een zeer hoog niveau.”

Lees meer

Op  27 maart vond de persconferentie plaats van alweer de derde editie van Opera XXI. Dit tweejaarlijkse festival loopt van 14 tot 25 mei en brengt eigentijds muziektheater op de planken. Het programma en prikkelende teasers van alle producties vind je op het vernieuwde www.operaxxi.be.

Lees meer

1 ... 5 6 7 8 9 ... 38