Nieuws

1 ... 6 7 8 9 10 ... 38

open allessluit alles

De GvA publiceerde op 26 maart een uitgebreid interview met intendant Aviel Cahn in zijn Metropooledities. Een deel van het interview is ook online te lezen.

Lees meer

"Alle ogen en oren zullen wel gevestigd zijn op onze nationale trots, Werner van Mechelen die hier als Amfortas debuteert. Van Mechelen was de jongste jaren zowat het internationale ijkpunt geworden voor de Alberich-rol uit de Ring. Nu doet hij een stap verder. Een hoofdrol (naast die van Parsifal uiteraard) in een Wagner opera. Cobra.be ging een dag repetitie meelopen met een toen nog verkouden van Mechelen."

Lees meer

Op dinsdagavond 2 april werkt de Vlaamse Opera samen met het Rode Kruis voor een bloedinzameling op het grote zijtoneel van de opera in Antwerpen. De locatie is niet zomaar gekozen, want in deze Paasperiode brengt de Vlaamse Opera Richard Wagners Parsifal: een opera waarin een gemeenschap enkel kan gered worden door mededogen.

Lees meer

21 mrt

In de pers

Aviel Cahn op Radio 1

sluiten

Intendant Aviel Cahn werd op 21 maart uitgenodigd in het programma De Ochtend op Radio 1. Aanleiding voor het interview was de aanstelling van een Israëlische dirigent in Parsifal, door een intendant met Joodse roots.

Lees meer

Tijdens Parsifal worden er vele liters (theater)bloed gebruikt, maar ook in het echte leven hebben mensen dagelijks een bloed nodig. Om daarbij te helpen organiseert de Vlaamse Opera een bloedinzameling op dinsdag 2 april, backstage in het decor van Parsifal.

Lees meer

Het seizoen is nog maar halverwege, maar bij de Vlaamse Opera zijn de voorbereidingen van het seizoen 2013-2014 al volop aan de gang. Markeer dan alvast woensdag 24 april in je agenda, want op die dag wordt het programma van ons nieuwe seizoen bekendgemaakt. Vanaf een week vooraf geven we bovendien een aantal teasers weg op onze website...

Lees meer

Op 22 maart breng het OLVI Gent een heel eigen visie op Parsifal naar de salons van de Gentse opera. Met dit project slaat de educatieve dienst van de Vlaamse Opera een brug tussen de opleiding van de leerlingen en de beroepswereld.

Lees meer

Op vrijdag 8 februari presenteerden de leerlingen van De Wingerd het eerste resultaat van hun project rond de dementerende residenten van Home Claire. Ze vertolkten een concert met een gemixt repertoire, met als doel het geheugen van de residenten stimuleren door middel van muziek.

Lees meer

Op zaterdag 23 februari wordt een live-opname van onze productie Nabucco uitgezonden tijdens het operaprogramma Scala vanaf 20 uur. Heerlijk nagenieten voor wie al kwam kijken en een tipje van de sluier voor wie nog komt. Je kan Klara ook beluisteren via het internet.

Lees meer

Op vrijdag 25 januari stelde het Atheneum van Aalst haar project voor rond de opera Nabucco. Maar een schoolproject van de Vlaamse Opera is zelden een miniversie van het origineel, dat bleek ook dit keer.

Lees meer

1 ... 6 7 8 9 10 ... 38