Nieuws

1 ... 7 8 9 10 11 ... 38

open allessluit alles

Vlaamse Opera zoekt dringend een kinderoppas voor de backstagebegeleiding van de ‘knapen’-cast tijdens repetities en voorstellingen van Parsifal. Ervaring met kids is een vereiste.

Lees meer

Op vrijdag 25 januari stelde het Atheneum van Aalst haar project voor rond de opera Nabucco. Maar een schoolproject van de Vlaamse Opera is zelden een miniversie van het origineel, dat bleek ook dit keer.

Lees meer

Op 7 januari werd de kick-off gegeven voor het DivoDiva-project, een intergenerationeel muzikaal project. Aan dit project nemen enerzijds jongeren van Atheneum De Wingerd in Gent deel, en anderzijds Home Claire, met zijn dementerende en/of palliatieve residenten.

Lees meer

Wie dacht dat het Kinderkoor van de Vlaamse Opera uitgezongen was na de succesvolle voorstellingen van de Koningin van de Nacht, heeft het mis. Ook na de kerstvakantie blijft het druk. Als prof-muzikanten in spe reizen ze - na tussenstops in Heist-op-den-Berg en Tongeren - nog naar Brugge en Dilbeek.

Lees meer

Op zaterdag 26 januari wordt een live-opname van onze recente productie van Die Zauberflöte uitgezonden tijdens het operaprogramma Scala vanaf 20 uur.

Lees meer

VRT-journalist en auteur Dirk Barrez voegt zich bij de sprekers tijdens de Focusdag Nabucco op 26 januari en heeft het over gelovers, idealisten en wereldverbeteraars. De rest van de dag draait rond de muziek, regie en achtergrond van Verdi's opera, met bovendien een bezoek aan de repetities.

Lees meer

Wegens ziekte zal mezzosopraan Marianna Pizzolato helaas niet kunnen deelnemen aan het Belcantogala. Zij wordt vervangen door Marija Jokovic.

Lees meer

Vanaf januari 2013 bundelen bekende poëzie-evenementen als Gedichtendag, de VSB Poëzieprijs en Turing Nationale Gedichtenwedstrijd hun krachten in de Poëzieweek. Anna Enquist schrijft het eerste Poëziegeschenk, getiteld Een kooi van klank. Samen met pianist Ivo Janssen opent Enquist ook meteen die poëzieweek op donderdag 31 januari in de Vlaamse Opera van Gent.

Lees meer

Cobra.be kwam kijken naar de repetities van Koningin van de Nacht en blikte een mooie reportage in.

Lees meer

Recensie van De Tijd naar aanleiding van Die Zauberflöte.

Lees meer

1 ... 7 8 9 10 11 ... 38