Pers

Om toegang te krijgen tot de persmappen dient u hier in te loggen. Om een perslogin te verkrijgen, stuur een mailtje naar pers@vlaamseopera.be.

Login

Persberichten

open allessluit alles

De productie Parsifal in een regie van Tatjana Gürbaca die de Vlaamse Opera vorig seizoen creëerde, heeft gisteren in London een International Opera Award 2014 gewonnen. Het is de tweede keer dat deze productie in de prijzen valt. Ook bij de andere prijswinnaars zitten er een aantal artistieke medewerkers van de Vlaamse Opera. ‘Dit is een enorme erkenning voor de artistieke ambitie van de Vlaamse Opera,’ reageert intendant Aviel Cahn.

Lees meer

Opera Vlaanderen heeft met spijt vernomen dat Gerard Mortier overleden is. In 1988 vormde Gerard Mortier de Vlaamse Opera zoals we die vandaag kennen. “Niet alleen voor de internationale operawereld, voor de hele kunstwereld is zijn afscheid een groot verlies. Een heel belangrijke stem die pleitte voor het belang van kunst in onze huidige wereld, is verstild,” reageert intendant Aviel Cahn. Een rouwregister voor Gerard Mortier ligt nog tot vrijdag in de Gentse opera, vanaf volgende week in Antwerpen.

Lees meer

De Raad van Bestuur, de Directie en de medewerkers en dansers van het Koninklijk Ballet Vlaanderen alsook de Vlaamse Opera willen hun medeleven betuigen aan de familie en de vrienden van Mevrouw Jeanne Brabants.

Lees meer

Tijdens de succesvolle première van Escorial liep Josse De Pauw een blessure op, waardoor hij deze speelreeks niet meer kan spelen. Daarom worden helaas alle voorstellingen geannuleerd.

Lees meer

De Vlaamse Opera heeft haar nieuwe seizoen 2013-2014 bekendgemaakt. Download hier de persmap.

Lees meer

Tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz zal zijn debuut maken als operaregisseur met Der Rosenkavalier van Richard Strauss. De wereldpremière zal volgend seizoen plaatsvinden in de Vlaamse Opera Antwerpen.

Lees meer

Op dinsdagavond 2 april werkt de Vlaamse Opera samen met het Rode Kruis voor een bloedinzameling op het grote zijtoneel van de opera in Antwerpen. De locatie is niet zomaar gekozen, want in deze Paasperiode brengt de Vlaamse Opera Richard Wagners Parsifal: een opera waarin een gemeenschap enkel kan gered worden door mededogen.

Lees meer

Aviel Cahn blijft de komende zes jaar intendant van de Vlaamse Opera. De Raad van Bestuur van de Vlaamse Opera heeft met unanimiteit het vertrouwen in haar intendant bevestigd en verlengt zijn mandaat tot het seizoen 2017-2018.

Lees meer

In het Operajaarboek 2012 van het gerenommeerde vaktijdschrift Opernwelt wordt de Vlaamse Opera tweemaal genomineerd in de categorie Operahuis van het Jaar en dit dankzij de ‘spannende en verrassende’ programmering. Ook de producties Tsjarodejka, Le Duc d’Albe, Rumor en Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny kunnen op nominaties rekenen.

Lees meer

Lees de volledige persmap van seizoen 2012-2013.

Lees meer

In augustus 2011 was de Vlaamse Opera te gast op het prestigieuze Edinburgh International Festival met de opera Semiramide. Een hele logistieke onderneming, die door Cobra.be werd vastgelegd.

Lees meer

Sinds kort kan je Marcel Vanthilt en Fien Sabbe horen in de nieuwe radiocampagne ‘Opera: even straf als het leven zelf’. In de spotjes volgen we telkens een dialoog van twee mensen in het publiek die zich klaarzetten voor een spannende operavoorstelling. Nog tot 3 december te horen!

Lees meer

Af en toe weerklinken er een heleboel kinderstemmetjes in onze mooie operagangen in Antwerpen en Gent. Op maandag 3 oktober kwamen kleuterscholen De Leydraad en De Bijtjes op bezoek voor een workshop 'Droes/Muziekduivels' en zetten hun eerste stapjes in operaland. Een journalist van Het Nieuwsblad was erbij.

Lees meer

Op 21 september gaat bij de Vlaamse Opera de Kurt Weill opera Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny in première in een regie van de Spaanse regisseur Calixto Bieito. Deze productie bevat scènes en beelden met extreem geweld en expliciete seks. Daarom adviseert de Vlaamse Opera dat deze productie niet geschikt is voor kinderen en jongeren onder de 16 jaar.

Lees meer

Het nieuwe seizoen is bekend. Het thema is: Een nieuwe wereld!

Lees meer

Voor het eerst in haar geschiedenis zal de Vlaamse Opera te gast zijn op het prestigieuze Edinburgh International Festival. De Vlaamse Opera zal er twee voorstellingen geven van Semiramide. De succesvolle productie van Rossini’s opera in de regie van Nigel Lowery en onder de muzikale leiding van Alberto Zedda was in december en januari van dit seizoen in Antwerpen en Gent te zien.

Lees meer

Op een allereerste vergadering tussen de raden van bestuur van de Vlaamse Opera, het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en het kabinet Cultuur heeft Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege meer toelichting gegeven bij haar integratieplannen van de Vlaamse Opera en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Lees meer

In het weekend van 8 en 9 mei wordt in heel Europa opera gevierd. Ook de Vlaamse Opera, De Munt en Opéra Royal de Wallonie slaan de handen in mekaar.

Lees meer

Luc Joosten wordt de nieuwe Chef Dramaturgie bij de Vlaamse Opera. Hij volgt daarmee Ute Haferburg op die op haar beurt intendant wordt bij Theater Chur in Zwitserland.

Lees meer

Voor het eerst staat de monumentale grand opéra van Giuseppe Verdi in zijn totaliteit op de Belgische operascène en dit in een regie van de spraakmakende Duitse regisseur Peter Konwitschny.

Lees meer

De Vlaamse Opera swingt het jaar uit met de satirische musical Candide in Antwerpen en walst 2010 in met het traditionele Nieuwjaarsconcert in Gent.

Lees meer

De Duitse componist Hanns Eisler componeerde in 1941 een aantal kinderliedjes voor een meisjeskoor in Woodbury. De liedjes werden altijd te moeilijk geacht voor jonge stemmen, maar de kinderen van ons Kinderkoor bewijzen het tegendeel.

Lees meer