Beyond the tutu

  • Copyright Vlaamse Opera / Annemie Augustijns
  • Copyright Jimmy Bollaert

Intro

Beyond the tutu

Vanaf 16/04/2014 in Antwerpen - vanaf 09/05/2014 in Gent

Uitdaging in drievoud tijdens deze triple bill van het Koninklijk Ballet Vlaanderen. De avond brengt hulde aan ballet als kunstvorm en stelt tegelijk balletmythes in vraag.

La Bayadère: The Kingdom of the Shades
Cynthia Harvey, een van de grootste ballerina’s van haar generatie, komt naar Vlaanderen om haar versie van Petipa’s La Bayadère, the Kingdom of the Shades, te ensceneren. Het is een van de mooiste en meest veeleisende balletten voor vrouwelijke dansers.

CHOREOGRAFIE Cynthia Harvey naar Marius Petipa / MUZIEK Ludwig Minkus

Made man
De mannelijke dansers van het gezelschap gaan tot het uiterste van hun kunnen in Nicolo Fonte’s Made Man. Na de première in 2010 staat het terug op de planken. Made Man is een krachtige en aangrijpende kijk op mannelijke dans. Fonte tekent voor dynamische choreografieën die beklijven én voedsel voor de geest zijn.

CHOREOGRAFIE Nicolo Fonte / MUZIEK David Lang, Julia Wolfe, Anna Clyne / DECOR- EN KOSTUUMONTWERP Markus Pysall / LICHTONTWERP Brad Fields

Tyll
Het programma wordt afgesloten met Tyll van Alexander Ekman, een première voor het Koninklijk Ballet Vlaanderen. Ekman is een van de meest gevraagde choreografen op de internationale dansscène van vandaag. Op dit moment is hij vast gastchoreograaf van het Nederlands Dans Theater. In Tyll schetst Ekman een sfeerbeeld van de dansgeschiedenis. Dit werk voor compleet gezelschap veroverde bij zijn première in 2007 stormenderhand het Zweedse publiek.

CHOREOGRAFIE, SCENOGRAFIE Alexander Ekman / MUZIEK Mikael Karlsson / KOSTUUMS Bregje van Balen / SCENOGRAFIE, VIDEO, LICHT Tom Visser

Praktisch

Duur: ca. 2 uur 25 min, incl. 2 pauzes

Kaarten van € 15.00 tot € 45.00

Agenda

Vlaamse Opera Gent

Vlaamse Opera Gent

Schouwburgstraat 3
9000 Gent


Media

Video

Tyll van Alexander Ekman door het Kungliga Baletten

Foto's


PLUS

Introduction

Er zijn inleidingen op volgende voorstellingsdata:
- Vrijdag 18/04 om 19u15
- Zaterdag 10/05 om 19u15
- Zondag 11/05 om 14u15